Charles Boyer

Charles Boyer
° 28-08-1899
Figeac
Frankrijk
+ 26-08-1978
✞ Leeftijd bij overlijden: 78


genomineerd Oscars ® 1938
genomineerd Oscars ® 1939
genomineerd Oscars ® 1945
genomineerd Oscars ® 1962
4 keer genomineerd voor een Oscar

Boyer studeerde filosofie aan de Sorbonne en volgde een toneelopleiding aan het Conservatoire de Paris waarna hij wat toneelvoorstelingen in de namiddag betreft één van de populairste acteurs werd in Frankrijk.  Een doorbraak in Hollywood leek het logische gevolg maar die kwam er aanvankelijk niet.  Pas nadat hij zich in 1934 eenmaal had gevestigd in de filmstad brak hij door en was meestal te zien in rollen waarin hij makkelijk kon doorgaan als de verpersoonlijking van de Franse charme.

Om één of andere reden werd hij door de jaren heen veelvuldig geassocieerd met de oneliner Come with me to the Casbah niettegenstaande hij dit zinnetje nooit zelf heeft uitgesproken op het witte doek.

Twee dagen nadat zijn echtgenote actrice Pat Paterson overleed stierf ook Charles Boyer als gevolg van het innemen van een overdosis slaapmiddelen.

Boyer was gedurende zijn carrière meerdere keren te zien aan de zijde van enkele van de grootste actrices van die tijd : Greta Garbo, Marlene Dietrich, Hedy Lamarr om er maar enkele van te noemen.

Oscars ® 1962 Genomineerd Beste acteur in een hoofdrol
Actor
Fanny
Oscars ® 1945 Genomineerd Beste acteur in een hoofdrol
Actor
Gaslight
Oscars ® 1939 Genomineerd Beste acteur in een hoofdrol
Actor
Algiers
Oscars ® 1938 Genomineerd Beste acteur in een hoofdrol
Actor
Conquest