Jennifer Lopez
Jennifer Lynn Lopez

Jennifer Lopez
° 24-07-1969
New York City
New York
Verenigde Staten
Leeftijd: 54

acteur/actrice
(39)

Middelmatig 2023
The Mother → de moeder
2021
Marry Me → Kat Valdez
Middelmatig 2019
Hustlers →  Romana
2018
Second Act →  Maya
Matig 2016
Ice Age: Collision Course → Shira (stem)
2016
Shades Of Blue - Seizoen 1 →  Harlee Santos
2015
Lila & Eve →  Eve
Middelmatig 2015
Home →  Lucy (stem)
2014
The Boy Next Door →  Claire Peterson
2013
Parker →  Leslie Rodgers
Goed 2012
2009
The Back-up Plan →  Zoe
2007
El Cantante →  Puchi
Gewoon 2005
Monster-in-Law →  Charlie
Gewoon 2004
An Unfinished Life →  Jean Gilkyson
2003
Gigli → Ricky
2002
Enough →  Slim
Gewoon 2002
Maid in Manhattan → Marisa Ventura
2000
Slecht 1998
Out of sight →  Karen Sisco
Goed 1998
Antz → Azteca (stem)
Zeer goed 1997
U-turn → Grace McKenna
1997
Anaconda →  Terri Flores
Goed 1997
Selena → Selena Quintanilla
1996
1995
My Family →  Maria Sanchez
1995
Money Train → Grace Santiago

Jennifer Lynn Lopez werd geboren in de Bronx op 24 juli 1970 uit een Puertoricaanse familie. Haar vader was manager in een computerbedrijf, haar moeder kleuteronderwijzeres. Beiden hielden er professioneel een strikte gedragscode op na wat zich ook vertaalde in de opvoeding van hun drie dochters. De familiebanden bleven echter altijd prioriteit nummer één terwijl men ook probeerde om de kinderen weg te houden van de gruwel van de straat zoals die goed gekend is in de Bronx-wijk(en).

Lopez' moeder hield van musicals en gaf die passie door aan haar dochters, wat resulteerde in optredens van haar kinderen in de eigen huiskamer. Op 5-jarige leeftijd volgde Jennifer al dans- en zanglessen, toen ze pas zeven jaar was ging ze al voor een eerste keer op toernee met de dansclub waarbij ze aangesloten was.
Op de middelbare school was Jennifer Lopez op sportief vlak vooral geïnteresseerd in sotfball, turnen en tennis. In 1987 schreef ze zich in aan de City University van het New Yorkse Baruch College, werkte in een advocatenkantoor en volgde 's avonds dan nog eens danslessen. Haar grootste liefde bleef echter dansen en van zodra ze de kans kreeg om een studiebeurs te krijgen voor een dansschool in Manhattan ging ze in die specifieke richting verder. Anderhalf jaar later kreeg ze een eerste dans-rolletje als één van de Fly Girls in On Living Color.

Zoals iedereen wel weet danst en acteert Jennifer Lopez niet alleen, ze is ook zangeres. In 1999 bracht ze haar debuut-album On the 6 op de markt. Met groot succes, want van de CD werden wereldwijd meer dan 8 miljoen stuks verkocht terwijl het album haar ook twee Grammy nominaties opleverde. Haar top-hit If You Had My Love stond vijf weken bovenaan de Billboard-lijst en kreeg na twee weken al de platina-status, de video-clip ervan werd genomineerd voor vier MTV Music Video Awards. In 2000 was J.Lo zoals ze veelal wordt genoemd nog de winnaar van een MTV Video Award. Jennifer Lopez heeft haar muziek in het verleden ook al gecombineerd met haar acteerwerk. Zo was het liedje Alive te horen in de film Enough. In 2002 bracht ze het album This Is Me... Then uit, opnieuw een gigantisch succes. Rebirth is een nog recentere cd van de zangeres/actrice. Wereldwijd verkocht Jennifer Lopez al meer dan 35 miljoen albums.

In januari 2001 schreef Jennfer Lopez geschiedenis door als eerste vrouw op één en hetzelfde moment niet alleen bovenaan de Amerikaanse Box-office te staan (The Wedding Planner) maar met J.Lo ook verantwoordelijk te zijn voor het best-verkochte 'album' in de Billboard Top 200 Albumlijst in de Verenigde Staten. De drie eerste singles van haar tweede album - Love Don't Cost A Thing, Play, en I'm Real - bereikten stuk voor stuk de eerste plaats in de single charts in de States.

Op het vlak van filmprijzen is het lijstje een flink stuk korter. Voor haar rol van de jonge moeder Maria Sanchez in My Family/Mi Familia werd Lopez genomineerd voor een Independent Spirit Award. Voor haar rol in de biografische prent Selena over het leven van de zangeres Selena Quintillana Perez dat een dramatische afloop kende, werd ze genomineerd voor een Golden Globe. Haar marktwaarde steeg hierna in één klap en maakte haar tot de best betaalde latino-actrice ooit. Het magazine People deed nog een schepje bovenop de enorme aandacht van de media toen en zette haar in hun lijstje van 50 Most Beautiful People.

In The Cell vertolke J.Lo nog de rol van een psycho-therapeute die moet proberen toegang te krijgen tot het brein van een comateuze seriemoordenaar. De film opende sterk/bovenaan de Amerikaanse Box-office in augustus 2000 (17.500.000 $) maar bleef hangen op een totale opbrengst van slechts 60.000.000 $.
Andere films met Jennifer Lopez zijn ondermeer Angel Eyes van Luis Mandoki, het schitterende U-Turn van Oliver Stone, Money Train met Woody Harrelson en Wesley Snipes, Anaconda met Jon Voight en Eric Stoltz, Gigli van Martin Brest, Out of Sight met George Clooney, Maid in Manhattan, de remake Shall We Dance met Richard Gere, An Unfinished Life met Robert Redford en Morgan Freeman en Monster-in-Law. Zoals de meeste actrices doet Jennifer Lopez ook nog wat stemmetjes-werk. Zo sprak ze de stem in van het personage Azteca voor de film Antz, Woody Harrelson en Sylvester Stallone waren twee andere acteurs die dat deden voor een ander personage in dezelfde film.  Ze was ook the horen als Shira in de film Ice Age 4 : Continental Drift.

In 2001 bracht J.Lo haar eigen kledij-lijn op de markt onder de naam J.Lo by Jennifer Lopez, vrij snel gevolgd door een eerste J.Lo-geurtje/-parfum. Sweetface Fashions, een samenwerking tussen Lopez en een investeringsgroep was de volgende stap met de bedoeling om de merknaam ook door te trekken naar onder andere make-up en badpakken. J.Lo heeft ook haar eigen productie-bedrijf Nuyorican dat verantwoordelijk was voor de TV-reeks South Beach.

Naast haar bijzonder commerciële manier van denken heeft Jennifer ook het hart op de goede plaats. Zo zet ze zich al jaren in voor het Kinderhospitaal van Los Angeles en zijn patiënten en streeft ze ernaar dat elk kind van welke afkomst dan ook, de beste zorgen krijgt op medisch vlak en indien nodig de beschikking krijgt over specifieke medicatie voor kinderen. Naast persoonlijke bezoeken aan de kliniek in kwestie onderhoudt ze ook contacten met sommige kinderen via email en riep in het verleden via haar website haar fans op om schenkingen te doen aan de instelling. Naast haar eigen financiële steun heeft ze tot hiertoe al een pak spullen zoals kledij, parfums, juwelen, zonnebrillen ter beschikking gesteld, net als duizenden dvd's en cd's. Het heeft er allemaal voor gezorgd dat ze er een passende prijs voor kreeg van het hospitaal in kwestie: de Children's Humanitarian Award.  Verder is Jennifer Lopez op één of andere manier verbonden aan organisaties voor het goede doel als Sounds of Pertussis Program, Marc of Dimes, Make a Wish Foundation, Children's Health Fund - opgericht naar aanleiding van de orkaan Katrina - and Amnesty USA.ORG - Womanof Juarez.  In 2009 kreeg ze nog de onderscheiding Mothers Who Make a Difference...

Andere films met Jennifer Lopez zijn Bordertown, een film die haar weer herenigde met Selena regisseur Gregory Nava, El Cantante en Parker.   Jennifer Lopez schonk in het echte leven al het leven aan een tweeling.

Op relationeel vlak ging het Jennifer Lopez niet altijd voor de wind, toch niet wat de duurzaamheid ervan betreft. Zo had ze vanaf 2002 een tijdje een relatie met Ben Affleck maar dat bleef - zoals wel meer in Hollywood - niet duren. Men had in 2004 zelfs al alles in gereedheid gebracht voor een huwelijk maar kort daarvoor gingen de twee uit elkaar.
Half juli 2022 trouwde Jennifer Lopez dan toch. Het was algemeen geweten dat zij al een tijdje weer in het gezelschap van Ben Affleck vertoefde maar niemand wist dat ze ook zouden trouwen. En zo geschiedde... Het weekend van 16-17 juli 2022 stonden ze aan de ingang van een witte trouwkapel die men speciaal voor hen iets langer had opengehouden.