Drew Barrymore

Drew Barrymore
° 22-02-1975
Leeftijd: 49acteur/actrice
(57)

2020
2019
2015
Miss You Already →  Jess
2014
Blended →  Lauren
2012
Big Miracle →  Rachel
2010
2010
2008
Beverly Hills Chihuahua → Chloe (stem)
2007
Lucky You →  Billie Offer
2006
Music and Lyrics →  Sophie Fisher
Gewoon 2003
Gewoon 2003
Duplex →  Nancy
Bijna zeer goed 2001
Donnie Darko → juffrouw Karen Pomeroy
1999
Never Been Kissed →  Josie Geller
1998
1996
Scream →  Casey Becker
1995
Mad Love → Casey
1995
Batman Forever → Sugar
1995
Boys on the Side → Holly
Middelmatig 1994
Bad Girls → Lilly Laronette
1993
Wayne's World 2 → Bjergen Kjergen
1992
1992
1989
1985
1984
Firestarter → Charlene McGee
1980
Goed 1980
Altered States → Margaret Jessup

regisseur
(1)

2010

Op het ogenblik dat Drew Barrymore het levenslicht zag, leefden haar ouders Idiko Jaid en John Barrymore Jr. al gescheiden. Ze was pas elf maand oud toen ze in haar eerste reclame-spotje te zien was, een commercial voor Gaines-hamburgers. Velen denken dat haar rol in E.T. de debuutrol was van Drew Barrymore maar dat klopt niet. Het was al twee jaar eerder in Altered States, een film van Ken Russell met William Hurt dat ze voor het eerst in een langspeelfilm te zien was, als vijfjarige (!) nota bene.

Ze was pas zeven toen ze in haar rol van Gertie het buitenaardse wezen een kus op de neus mocht geven en op slag wereldberoemd werd. Ze kreeg er een B.A.F.T.A.-nominatie voor als beste nieuwkomer.

Hierna kwam Barrymore op het slechte pad want als kind opduiken in nachtclubs is niet echt voorbeeldig en leidde tot alcohol- en drugsmisbruik. In die mate zelfs dat ze op dertienjarige leeftijd voor het eerst al aan afkicken moest denken... Maar ze herstelde zich van deze foute start in haar leven en werd als jongvolwassen vrouw van 17 gecast voor de film Poison Ivy, een nieuwe start als het ware.

Met de filmrollen ging het hierna de goede richting uit. Voor Irreconcilable Differences werd ze zelfs genomineerd voor een Golden Globe als beste actrice in een bijrol. Stephen King's Cat's Eye werd zelfs speciaal voor haar geschreven en werd een film waarin ze maar liefst vijf verschillende rollen vertolkte. Voor Guncrazy kreeg Drew Barrymore ook al een Golden Globe nominatie.

Naast de western Bad Girls was er nog een andere film waarin vrouwen het voor het zeggen hadden : Charlie's Angels met Cameron Diaz en Lucy Liu en de sequel Charlie's Angels : Full Throttle die werd geproduceerd door Flower Films, het productie-bedrijf dat Drew Barrymore runt met Nancy Juvonen. De film bracht wereldwijd meer dan 250.000.000 $ op. En laat ons ook Duplex niet vergeten natuurlijk waar ze met Ben Stiller in een moeilijke situatie terechtkomt wanneer blijkt dat hun pas gekocht appartement ook nog bewoond wordt door een oudje...

Naast de grote films als de Charlie's Angels films bijvoorbeeld was Barrymore ook te zien in producties die vlot de 100.000 $ haalden wereldwijd haalden. De romantische komedie Never Been Kissed van Raja Gosnell bijvoorbeeld met David Arquette en John C. Reilly. Of Ever After van Andy Tennant met Anjelica Huston. Drew Barrymore kreeg zelfs een rol in de Woody Allen prent Everyone Says I Love You met ondermeer Tim Roth, Alan Alda en Julia Roberts. In Donnie Darko was ze te zien in een cameo-rolletje. Drew Barrymore was tot nu toe al te zien in meer dan 50 langspeelfilms.

Drew Barrymore heeft zich in haar carrière niet enkel beperkt tot bioscoop-films en was ook in verschillende TV-films te zien, we vermelden er slechts enkele : The Amy Fisher story, 15 and Getting Straight, A Conspiracy of Love en de tv-serie 2000 Malibu Road.

Drew Barrymore is een filantrope die in haar jonge leven al veel geld en tijd heeft besteed aan verschillende projecten voor het goede doel. Zo is ze een aanhanger van de Female Health Foundation, een organisatie die in één van zijn vorige projecten de klemtoon legde op veilig vrijen en het condoomgebruik. Een andere vereniging die haar nauw aan het hart ligt is het Wildlife Way Station dat een toevluchtsoord wil zijn voor alle dieren in de wereld die door omstandigheden in moeilijkheden verkeren.