Bad Girls

Middelmatig
Bad Girls
1994
langspeelfilm
103 minuten
western

verdeler

20th Century Fox 20th Century Fox

acteur/actrice (9)

Drew Barrymore Drew Barrymore → Lilly Laronette
Madeleine Stowe Madeleine Stowe → Cody Zamora
Andie MacDowell Andie MacDowell → Eileen Spenser
Mary Stuart Masterson Mary Stuart Masterson → Anita 'Sweetpea' Crown
James Russo James Russo → Kid Jarrett
Robert Loggia Robert Loggia → Frank Jarrett
Dermot Mulroney Dermot Mulroney → Josh McCoy
James LeGros James LeGros → William Tucker
Nick Chinlund → Pinkerton Rechercheur O'Brady

regisseur (1)

producent (3)

Albert S. Ruddy
Andre E. Morgan
Charles Finch

Westernfreaks mogen zich zo stilaan een bundel bioscoopcheques aanschaffen, daar er nauwelijks een maand zal voorbijglippen zonder dat er een cowboygerelateerd product in de zalen terechtkomt.  In afwachting van de 3 uur marathon Wyatt Earp met Kevin Costner aan het hoofd van een cast om chips en ijspralines bij af te likken vormt deze Bad Girls alvast een welkome opwarming.

Zoals je kon merken aan de titel/affiche/trailer zijn het deze keer de vrouwen die met rokende colts, swingende lasso's en vurige paarden hun wet opleggen.  Aanvankelijk lijkt het een beetje op Eastwoods Unforgiven wanneer een boordeelbewoonster wordt toegetakeld door een iets te ruige koejongen.

In plaats van hulp te roepen en te wachten tot er een Clinttype aan de wraakzuchtige horizon verschijnt, nemen haar vriendinnen de kolf in eigen handen en knallen de onverlaat naar de eeuwige jachtvelden, of toch iets wat in de buurt ligt.

Het vervolg laat zich raden : de 4 vrouwen slaan op de vlucht en komen tegenover heel wat ruig mansvolk te staan.  Als u wil weten hoe ze aan hun belagers ontsnappen, is een bezoek aan de zaal waar deze film geprojecteerd wordt uiteraard aangeraden.  Regisseur Jonathan Kaplan (The Accused, Unlawful Entry) levert een vlotte en zeer entertainende cowgirlfilm af met Andie MaDowell (die na 4 Weddings... voor de rest van het jaar  niets meer verkeerd kan doen) & Madeleine Stowe (die scherper schiet dan ze in Blink kan zien) als blikvangers.  Mary Stuart Masterson & Drew Barrymore vervolledigen het blijf staan of we schieten-kwartet.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
22-04-1994 Plaats 1 $ 5.012.200
29-04-1994 Plaats 4 $ 2.759.133
06-05-1994 Plaats 6 $ 1.621.483
13-05-1994 Plaats 9 $ 949.067


Synopsis

De knappe Cody Zamora en haar vriendinnen Anita, Eileen en Lilly verkopen hun charmes in een saloon in Echo City, 'de meest gastvrije stad in Colorado'. Deze vier meisjes van lichte zeden worden niet alleen bestookt door de plaatselijke pastoor en zijn vroom gevolg, maar hebben ook af te rekenen met ruwe en brutale klanten.

Als een aangeschoten, opdringerige kolonel Anita dreigt te doden, zeit Cody zich verplicht hem neer te schieten. Net als ze gaat gelyncht worden door de menigte, wordt ze gered door haar drie vriendinnen. Samen slaan ze op de vlucht. De weduwe van de kolonel stuurt twee inspecteurs van het agentschap Pinkerton achter hen aan met de opdracht Cody te doden. De vier meisjes besluiten de prostitutie vaarwel te zeggen en samen een zagerij uit te baten die Anita met haar overleden echtgenoot bezat. De volgende dag bereiken ze het stadje Aqua Dulce waar Cody zo'n 12.000 $ op een bankrekening heeft staan.

Geschreven door Ken Friedman, Becky Johnston en Yolande Finch.