Irene Sharaff

Irene Sharaff

°

23-01-1910
Boston
Massachussetts
Verenigde Staten

+

10-08-1993
winnaar
winnaar
genomineerd Oscars ® 1954
genomineerd Oscars ® 1955
genomineerd Oscars ® 1955
genomineerd Oscars ® 1955
genomineerd Oscars ® 1956

Biografie

Irene Sharaff studeerde aan de New York School of Fine and Applied Arts, de Art Students League en de Grande Chaumière in Parijs.

Haar carrière startte in 1929 bij de Civic Repertory Theatre Company. In 1933 ontwierp ze de kostuums voor het toneelstuk Alice in Wonderland. Wat volgde was een lange periode van kostuums ontwerpen voor toneelstukken, musicals, balletten en tv-programma’s.

Met die ervaring kon ze vrij makkelijk de overstap maken naar film. Het was Arthur Freed die haar weg haalde bij Broadway om bij MGM te gaan werken. In een aantal gevallen ontwierp ze de kostuums voor zowel de toneel- als de filmversie : The King and I, West Side Story, Flower Drum Song en Funny Girl.

Voor haar creaties/kostuums in An American in Paris waren die voor de balletscènes opmerkelijk, eigenlijk gebaseerd op impressionistische en post-impressionistische schilderijen waarbij vooral de kleuren belangrijk waren.

Irene Sharaff heeft het grootste deel van haar carrière bij Fox gewerkt. Voor de film The Best Years of Our Lives werd ze vermeld als Sharaff.

Oscars ® 1957 Gewonnen Beste kostuumontwerp
(Color)
The King and I
Oscars ® 1956 Genomineerd Beste kostuumontwerp
(Color)
Guys And Dolls
Oscars ® 1955 Genomineerd Beste kostuumontwerp
(Color)
Brigadoon
Genomineerd Beste art direction
(Color)
A Star Is Born
Genomineerd Beste kostuumontwerp
(Color)
A Star Is Born
Oscars ® 1954 Genomineerd Beste kostuumontwerp
(Color)
Call Me Madam
Oscars ® 1952 Gewonnen Beste kostuumontwerp
(Color)
An American in Paris

Beelden prijsuitreiking(en)

Video 1 : 1957 - Uitreiking Academy Award/Oscar in de categorie Beste kostuumontwerp voor The King and I. Irene Sharaff zelf was afwezig...
Video 2 : 1952 - Uitreiking Academy Award/Oscar in de categorie Beste kostuumontwerp voor An American in Paris. Irene Sharaff zelf was afwezig...