Bad Teacher

Matig
Bad Teacher
KT
22/06/2011
2010
Langspeelfilm
91 minuten
Komedie

Verdeler

Sony Pictures

Acteur/Actrice (6)

Cameron Diaz Cameron Diaz →  Elizabeth Halsey
Lucy Punch →  Amy Squirrel
Justin Timberlake →  Scott Delacorte
Jason Segel →  Russell Gettis
John Michael Higgins →  Wally Snur
Phyllis Smith →  Lynn

Regisseur (1)

Jake Kasdan

Producent (2)

Jimmy Miller
David Householter
Bad Teacher

Niet zozeer another brick in the wall dit filmpje, maar eerder another kick in the balls. Met dank aan Pink Floyd voor de inspiratie. Opvoeding hebben ze misschien niet nodig, maar ze waren toch maar beter bij de les gebleven tijdens hun scenariocursus … het niet zo gezegende scenaristenpaar Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky (dat van seizoenen 2 tot en met 6 deel uitmaakte van het team dat de Amerikaanse versie van “The Office” verzorgde) weet na megaflop “Year One” met Frank Black immers opnieuw nauwelijks van welk hout pijlen maken in “Bad Teacher”, een ongelooflijk stupide vulgaire komedie die vuile praat verwart met een goede komische timing. Laat ons het duo inmiddels toch nog maar het voordeel van de twijfel gunnen daar ze momenteel de derde “Ghostbusters”-film bij elkaar aan het pennen zijn.

“Bad Teacher” is opgebouwd rond sexy blondine Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) die zwaar tegen haar zin als lerares aan de kost komt op een lagere school. De waarom-vraag wordt nooit echt beantwoord, net zomin als die hoe realistisch het is dat een lerares die rookt, drinkt en drugs gebruikt, slaapt in de klas en 'educatieve' films (van “Stand And Deliver” over “Dangerous Minds” tot “Scream”) vertoont niet door de directie wordt ontslagen, seksbom of geen seksbom. Realisme is uiteraard niet waar het om draait in dit filmpje, maar toch … goed begonnen is half gewonnen, wat hier dus geenszins het geval is.

Bad Teacher

Elizabeth is van plan te stoppen met lesgeven eens ze gehuwd is met haar rijke verloofde. Helaas voor haar wordt ze vlak voor het ja-woord gedumpt omdat haar liefste vermoedt dat ze enkel maar bij hem blijft voor het geld. Waardoor Elizabeth geen andere kans ziet dan als lerares aan de slag te blijven in afwachting dat ze een rijke prins aan de haak kan slaan. En die prins staat plots voor haar neus als rijke interimleerkracht Scott Delacorte (een fletse Justin Timberlake) het lerarenkorps komt vervoegen. Om er voor te zorgen dat Scott zeker valt voor haar charmes wil ze zich eerst nog een paar siliconenborsten laten inplanten zodat ze zeker weet dat de brave jongen haar nooit meer lost. Nieuwe borsten kosten echter veel geld, waardoor meteen ook de dieveggekwaliteiten van Elizabeth boven water komen. Dit tot grote ergernis van Elizabeths collega Amy Squirrel (Lucy Punch) die ontdekt dat Elizabeth niet zuiver op de graat is, maar de directie daar niet kan van overtuigen. De strijd tussen Elizabeth en Amy gaat trouwens nog een versnelling hoger als blijkt dat Scott valt voor Amy en niet zozeer voor Elizabeth …

“Bad Teacher” is een prent die nauwelijks verder kijkt dan de neus lang is. Het is zelfs zo erg dat Eisenberg en Stupnitsky op het eind niet eens weten hoe ze hun 'plot' moeten afronden en dan maar het moraalregister opentrekken en Diaz’ karakter plots het licht laten zien. Laat rollen, die oogbollen. Ook de zogenaamde koopwaarmomenten vallen plat op de bek: zowel de natte carwashscène als de droge neukscène verzekeren “Bad Teacher” moeiteloos van een plaatsje tussen Filmfreaks knolraapgenomineerden voor slechtste film van het jaar.

Bad Teacher

Valt er dan niets te lachen ?  Gelukkig wel: als je genoeg grappen in het rond gooit blijven er altijd wel een paar hangen, maar echt standvastig is het geenszins. De enige reden waarom het schamele sterretje en een half voor “Bad Teacher” nooit in gevaar komt is echter toe te schrijven aan de geslaagde vertolking van Lucy “Shut The Front Door” Punch (vorig jaar te zien in “Dinner For Schmucks” en Woody Allens “You Will Meet A Tall Dark Stranger”) wiens letterlijke punchlines voor gezond gegniffel zorgen zodat deze prent alsnog met een half schouderbeen boven het gemiddelde Adam Sandler-product uitsteekt. Waardoor dit stukje zowaar nog op een positieve noot kan eindigen. Wat een fijn leven is dit toch.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
24-06-2011 Plaats: 2 $ 31.603.106
01-07-2011 Plaats: 3 $ 14.506.592
08-07-2011 Plaats: 5 $ 8.914.412
15-07-2011 Plaats: 7 $ 5.152.447
22-07-2011 Plaats: 9 $ 2.610.925
Totale weekend omzet VS: $ 62.787.482

Synopsis

Sommige leraars kan het gewoon geen r**t schelen. Neem nu Elizabeth (Cameron Diaz). Ze is luidruchtig, meedogenloos en ongepast. Ze drinkt, loopt high rond en ze kan niet wachten om met haar kostwinner te trouwen en te stoppen met haar zogenaamde job. Als ze gedumpt wordt door haar verloofde, smeedt ze een plan om een rijke en knappe vervanger (Justin Timberlake) te verleiden – ze dingt naar zijn affectie en gaat daarbij de strijd aan met haar vurige collega Amy (Lucy Punch).
Wanneer Elizabeth ook weerstand moet bieden aan de avances van een sarcastische en oneerbiedige sportleraar (Jason Segel), leert Elizabeth, samen met haar studenten en collega’s een lesje uit de gevolgen van haar wilde en buitensporige plannetjes.