In Country

In Country
1989
08/03/1990
langspeelfilm
120 minuten
drama

verdeler

Warner Bros Warner Bros

acteur/actrice (15)

Bruce Willis Bruce Willis →  Emmett Smith
Joan Allen Joan Allen →  Irene
Stephen Tobolowsky Stephen Tobolowsky →  Pete
Patricia Richardson Patricia Richardson →  Cindy
Emily Lloyd →  Samantha Hughes
Jim Beaver →  Earl
Judith Ivey →  Anita
Kevin Anderson →  Lonnie
Peggy Rea →  Mamaw
John Terry →  Tom
Richard Hamilton →  Granpaw
Heidi Swedberg
Ken Jenkins
Jonathan Hogan
Kimberly Faith Jones

regisseur (1)

Weekend Box Office VS
29-09-1989 Plaats 7 $ 1.369.762


Synopsis

Samantha (Emily Lloyd) heeft nooit haar vader gekend. Hij stierf immers in de oorlog van Vietnam nog voor zij geboren was. Nu 'Sam' zeventien is geworden, streeft zij ernaar meer te weten over die onbekende en geheimzinnig vader. Haar moeder (Joan Allen) heeft anderzijds verkozen het verleden achter zich te laten en heeft inmiddels een nieuw gezin gesticht ver buiten haar geboortedorp in Kentucky.

Sam ziet slechts ??n middel om haar doel te bereiken : te rade gaan bij haar oom Emmett (Bruce Willis), een ietwat excentrieke Vietnam-veteraan. Emmett is niet zomaar bereid zijn nichtje te helpen : voor hem betekent Vietnam een afgesloten hoofdstuk in zijn leven. Ook van Emmetss vrienden moet Sam niet al te veel verwachten : ieder heeft het persoonlijk moeilijk gehad om het oorlogstrauma te verwerken en de meesten zoeken nog steeds tevergeefs naar de zin van deze zo pijnlijke ervaring.
Niettemin is Sam vastberaden om door te gaan. Zij voelt zich meer dan ooit verstikt in de kleinsteedse bekrompenheid van haar omgeving en zoekt tevergeefs naar een plaats in de haar omringende wereld. Een reeks brieven, die haar vader tijdens de oorlog naar haar moeder had geschreven, onthult haar enkele verborgen aspekten over haar vaders persoonlijkheid en over de nutteloosheid van de oorlog. Het is pas wanneer ze werkelijk haar oom tot het uiterste drijft, dat ze het ware oorlogsleed begrijpt en tevens een zin zal vinden voor haar eigen toekomst.