Strangers on a Train

Strangers on a Train
1951
langspeelfilm
100 minuten
thriller

genomineerd

verdeler

acteur/actrice (13)

Farley Granger Farley Granger
Leo G. Carroll Leo G. Carroll
Ruth Roman
Robert Walker
Patricia Hitchcock
Marion Lorne
Kasey Rogers
Marion Lorne
Jonathan Hale
Howard St. John
John Brown
Norma Varden
Robert Gist

regisseur (1)

director of photography (1)

Extra's op koop-dvd (uit de Hitchcock Box die werd uitgebracht op 12 januari 2005):

  • Alternatieve preview versie van de film.
  • Audiocommentaar door regisseur Peter Bogdanovich, Psycho scenarist Joseph Stephano, Strangers on a Train auteur Patricia Highsmith en biograaf Andrew Hilton.
  • Nieuwe making-of documentaire Strangers on a Train: A Hitchcock Classic met Farley Granger, filmhistoricus Richard Schickel, Patricia Hitchcock O'Connell en andere Hitchcock familieleden en collega's die herinneringen ophalen aan het maken van de film.
  • 3 intrigerende korte films: The Hitchcocks on Hitch, Strangers on a Train: The Victim's P.O.V. en Strangers on a Train by M. Night Shyamalan.
  • Alfred Hitchcocks Historical Meeting, een oud nieuwsitem.
  • Bioscooptrailer.


Synopsis

De overeenkomst: ik vermoord jouw slachtoffer als jij het mijne doodt. Een toevallige ontmoeting werpt het leven van tenniskampioen Guy Haines ondersteboven. Als de opdringerige playboy Bruno Anthony hem tijdens de lunch aanspreekt op de trein, draait het gesprek uit op een vernuftig plan om voor elkaar een moord te plegen. Bruno wil zich ontdoen van zijn vader, die vindt dat hij moet werken voor zijn brood. Hij blijkt er ook van op de hoogte dat Guys ontrouwe vrouw hem de scheiding weigert die hem zou moeten toelaten met zijn geliefde, een senatorsdochter, te trouwen. Hij stelt voor om de ongewenste personen uit elkaars leven te verwijderen. Volgens zijn redenering zou het gebrek aan een motief van de eigenlijke moordenaar op een dood spoor moeten zetten. Guy lacht zijn voorstel weg, maar Bruno heeft het blijkbaar niet zo begrepen...

Oscars ® 1952 Camerawerk zwart-wit Genomineerd Robert Burks