Honeymoon in Vegas

Goed
Honeymoon in Vegas
1992
22/10/1992
langspeelfilm
komedie

verdeler

Independent Films Independent Films

acteur/actrice (11)

Sarah Jessica Parker Sarah Jessica Parker →  Betsy Nolan
James Caan James Caan →  Tommy Korman
Nicolas Cage Nicolas Cage →  Jack Singer
Tony Shalhoub Tony Shalhoub →  Buddy Walker
Anne Bancroft Anne Bancroft →  Bea Singer
Peter Boyle Peter Boyle →  Chief Orman
Seymour Cassel Seymour Cassel →  Tony Cataracts
Johnny Williams →  Johnny Sandwich
Pat Morita →  Mahi Mahi
Ben Stein →  Walter
Robert Costanzo →  Sidney Tomashefsky

regisseur (1)

producent (1)

Mike Lobell

Jack Singer Nicolas Cage is een privé-detective die op kleinschalige amateurbasis munt slaat uit het schaduwen van overspelige echtgenotes en dito mannelijke wederhelften.  Zelf heeft hij niet te klagen op amoureus gebeid.  Hij mag zijn vrijgezellenstulpje immers delen met de frivole Betsy Nolan Sarah Jessica Parker, die eerder al dartel opviel in L.A. Story).

Helaas wordt Jacks mannelijkheidssymbool ontwricht door een duister kantje : hij zit met een moedercomplex opgescheept nadat hij op haar sterfbed beloofde om nooit te zullen trouwen. Die belofte speelt ook Betsy parten, zodat haar liefdesvlammetje stilaan uitdooft. Totdat Jack resoluut zijn gewetensknoop doorhakt, het moederprobleem overboord gooit en Betsy meetroont naar het gokmekka Las Vegas, om er haar te huwen middenin het geglitter van de casinozalen en het luidsprekersgeschal van de Elvisklassiekers.

Het hotel waar de tortelduifjes neerstrijken blijkt het speelterrein te zijn van de meestergokker annex oplichter Tommy Korman (een heerlijk perfide James Caan), die tot zijn ontsteltenis vaststelt dat Betsy als twee druppels water lijkt op z'n overleden vrouw Donna. Tommy droomt op slag van een nieuw leven met Betsy als een ersatz-Donna aan zijn zijde, en hij lokt de argeloze Jack in een professionele valstrik, listig vermomd als een vriendschappelijk en onschuldig pokerspelletje.

Een paar full houses en grote straten verder zit Jack met de handen in het haar en met 65.000 dollar in het rood.  Tommy wil hem die schulden best kwijtschelden als hij akkoord gaat om Betsy een weekendje 'uit te lenen'...

Verantwoordelijk voor deze heerlijke karikaturale nonsens is scenarist-regisseur Andrew Bergman, die met deze Honeymoon in Vegas heel wat spiritueler voor de dag komt dan met het fletse The Freshman met Matthew Broderick en Marlon Brando.  Dat is vooral te wijten aan het leuke (een paar overbodige zijsprongetjes buiten beschouwing gelaten) gegeven dat met veel flair wordt gedragen door het centrale trio.  Nicolas Cage evenaart meteen zijn vroegere slapstick-tour de force Raising Arizona.  Verder zijn er nog de exotische locaties, de zinderende muzikale omlijsting en de rockende, hedendaagse interpretatie van het perfect toegepaste Elvis-oeuvre die van de film een spetterende (na)zomerse tijddoder maken.  Honeymoon in Vegas is een komedie om 'chapeau' tegen te zeggen.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
28-08-1992 Plaats 1 $ 7.318.157
04-09-1992 Plaats 1 $ 9.170.428
11-09-1992 Plaats 2 $ 3.847.200
18-09-1992 Plaats 6 $ 2.532.618
25-09-1992 Plaats 10 $ 1.712.155