Anne Revere

Anne Revere
° 25-06-1903
New York City
New York
Verenigde Staten
+ 18-12-1990
✞ Leeftijd bij overlijden: 87

winnaar
1 keer een Oscar gewonnen

genomineerd Oscars ® 1944
genomineerd Oscars ® 1948
2 keer genomineerd voor een Oscar

Anne Revere, dochter van een effectenhandelaar, studeerde aanvankelijk aan het Wellesley College en volgde daarna een opleiding aan het American Laboratory Theatre. Anno 1931 debuteerde ze op Broadway.  Naast een filmrol in Double Door in 1934, ze had overigens al dezelfde rol in het toneelstuk, toneel genoot in het begin van haar carrière haar voorkeur. 

In 1940 ging ze naar Hollywood en kreeg er aanvankelijk vooral bijrolletjes, voornamelijk die van een moeder. Zo ook die van Elizabeth Taylor in National Velvet waar ze zelfs een Academy Award/Oscar voor kreeg.

Revere was ook één van de velen die, wat haar betreft zelfs op het hoogtepunt van haar carrière, begin de jaren ’50 door de ‘Commissie tot onderzoek naar on-Amerikaanse activiteiten’ omwille van de keuze voor het ‘Fifth Amendment’ op de zwarte lijst werd gezet. Het gevolg was dat het onmogelijk was om nog enige rol te krijgen op vlak van film of tv waarna ze in 1958 terugkeerde naar het theater. Met succes zelfs want twee jaar later kreeg ze voor haar rol in Toys in the Attic een Tony Award.

In 1962 ging het dan richting televisie en was Anne Revere te zien in televisieseries als A Time for Us en The Edge of Night, in de jaren ’70 dan gevolgd door The Six Million Dollar Man.

Ook al in 1970 keerde ze terug naar de langspeelfilm door middel van een rolletje in Otto Premingers Tell Me That You Love Me, Junie Moon en het duurde tot in 1976 toen ze nog een rol van betekenis kreeg in de film Birch Interval.

Anne Revere is 49 jaar lang getrouwd geweest met toneelregisseur Samuel Roser. Ze trouwde met hem in 1935.

Oscars ® 1948 Genomineerd Beste actrice in een bijrol Gentleman’s Agreement
Oscars ® 1946 Gewonnen Beste actrice in een bijrol National Velvet
Oscars ® 1944 Genomineerd Beste actrice in een bijrol The Song of Bernadette