For Love or Money - The Concierge

Goed
For Love or Money - The Concierge
1993
langspeelfilm
95 minuten
komedie

acteur/actrice (9)

Michael J. Fox Michael J. Fox →  Douglas Ireland
Bob Balaban Bob Balaban →  Ed Drinkwater
Dan Hedaya Dan Hedaya →  Gene Salvatore
Udo Kier Udo Kier →  Mr. Himmelman
Gabrielle Anwar →  Andy
Erick Avari →  Benny
Saverio Guerra →  Carmen
Michael Tucker
Anthony Higgins

regisseur (1)

Barry Sonnenfeld Barry Sonnenfeld

producent (1)

Brian Grazer Brian Grazer

Kan een film die zijn moraliserend toontje reeds van in de eerste filmspoel heet opdient en ze tijdens de laatste pelliculebobijn taartschepsgewijs tegen de nok van de cinemazaal keilt toch bekoren en entertainen ?  Tuurlijk wel, getuige daarvan “The Concierge” (alternatieve titel “For Love or Money”), de nieuwe komedie met Michael J. Fox.

Als de conciërge Doug Ireland zet hij alweer een getypcaste, vlotte egocentrische rol neer. Vanachter zijn balie in het New Yorkse Bradburyhotel kan hij alles en iedereen regelen voor iedereen en alles, behalve voor zichzelf.

Doch daar komt verandering in, hij staat immers op het punt zijn jeugddroom, een eigen hotel openen, te realiseren. Daarvoor zijn wel de centen en goodwill van multimiljonair Christian Hannover nodig, en in afwachting van de eerste miljoenlegging vraagt Hannover hem een wederdienst. Doug moet op zijn jonge minnares Andy (Gabrielle Scent of a Woman Anwar) letten, terwijl hij het zelf te druk heeft om zijn echtgenote aan het lijntje te houden.

Ongetwijfeld voelt u nu ook de scenarioschoen knellen en wringen, want uiteraard wordt Doug zelf verliefd op Andy, maar in zijn hoteldroom is vooralsnog geen kamer gereserveerd voor de liefde. Subtiel is het verhaal van “The Concierge” zeker niet, maar zoals reeds geklavierd in de tweede zin valt het allemaal best mee, Fox bezit de juiste miliek voor dit soort rollen, Anwar is een frisse love interest, het gegeven bevat de benodigde geslaagde running gags en er is ook nog altijd de regie van Addams Family huisregisseur Barry Sonnenfeld, die zijn vroegere camerawerkervaring aanwendt om een voldoende aantal aardige scènes uit de lens te toveren.

“The Concierge” is vlot zaterdagavondvertier, al zal het er ook op andere momenten als zoete koek ingaan.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
01-10-1993 Plaats 6 $ 4.016.220
08-10-1993 Plaats 10 $ 2.507.105