2 Fast 2 Furious (DVD)

Gewoon
2 Fast 2 Furious (DVD)
2003
23/10/2003
dvd
104 minuten
actie
2.35

acteur/actrice (7)

Tyrese Gibson Tyrese Gibson
Eva Mendes Eva Mendes
Cole Hauser Cole Hauser
Chris 'Ludacris' Bridges Chris 'Ludacris' Bridges
James Remar James Remar
Devon Aoki

regisseur (1)

John Singleton

producent (1)

Neal H. Moritz Neal H. Moritz

De poster van 2 Fast 2 Furious heeft mij altijd geïntrigeerd. Of, om precies te zijn eigenlijk één specifiek gegeven er op. Op de bios-poster rechts onderaan, op de inlay van deze John Singleton prent links onderaan. Ze heet Devon Aoki en is het product van een Japanse vader en een Duits/Engelse moeder. Op 14-jarige leeftijd kwam ze al in de entertainment business terecht en kan als 19-jarige droomgriet zeggen dat ze al het gezicht was van campagnes van Chanel, Versace, Cerruti. We zouden er nog een lang lijstje van grote namen kunnen aan toevoegen waarvoor ze liep mooi te wezen op de catwalk maar dat zullen we je maar onthouden. Aoki vertolkt in 2 Fast 2 Furious de rol van Suki, één van de vier toppiloten die bij de start van de film haar als een spiegel blinkende bolide aan de start brengen en zich opmaakt voor een bangelijk snelle straatrace...

Net zoals in de eerste Furious film zit hem de kracht van de superwagens in het knopje dat zich ergens binnen handbereik van de superpiloot bevindt. En... dat voor een explosieve acceleratie zorgt wanneer men nog dat ietsje meer power nodig heeft om zijn concureent te snel af te kunnen zijn en lach-gas ook nu weer het spul is dat je best in je vierwieler hebt ingebouwd voor dergelijke avondlijke tochtjes. De Politie ziet het allemaal liever niet gebeuren en wil het feestje vergallen maar ziet in de plaats daarvan de auto's in alle richtingen wegstuiven. De heren van de wet hebben echter een nieuw wapen ingezet tegen deze onvatbare snelheidsduivels en kunnen vanaf een helicopter of een ander transportmiddel een soort grijparm afschieten die zich in de auto boort en de electronica van de auto verstoort zodat de helse rit snel ten einde is.

Dat ondervindt ook Brian O'Connor (opnieuw Paul Walker) die aanvankelijk dacht als winnaar uit de wedstrijd te komen. Hij krijgt een te nemen of te laten deal aangeboden op het Politiecommissariaat : gaan zitten of achter Carter Verone aangaan. Verone is iemand waar de Politie al jaren jacht op maakt en de tijd lijkt nu gekomen om Monica Fuentes (Eva Mendes, ze lijkt wel een zus van Jennifer Lopez) die al jaren undercover is in de organisatie van Verone, te gaan versterken om zo de volledige buit binnen te halen. De loser die men voorstelt als partner moet plaats ruimen voor Roman Pearce (kale knikker én bovenvarmen à la Vin Diesel, maar de zwarte uitvoering) die Brian drie jaar geleden nog drie jaar de gevangenis instuurde...

De eerste opdracht (als eerste een pakje halen uit mijnheer zijn Ferrari die onder beslag staat in een bewaakte openluchtparking van de Politie) brengen ze tot een goed einde waardoor ze op de 'pay roll' van de Verone's criminele organisatie terecht komen. Uiteindelijk beslist men om de zware jongen in te rekenen, net voor hij van plan is met een fortuin het vliegtuig te nemen naar de vrijheid... De auto's spelen ook nu weer een hoofdrol in deze film. Met iemand als een Singleton aan het roer hadden we eerlijk gezegd toch wel (heel) wat meer verwacht. De sfeerplaatjes ontbreken en ook de muziek krijgt geen voldoende. Men laat gewoon de auto's al het werk doen en is door zich hierop allicht te veel teconcentreren een aantal andere zaken uit het oog verloren.

Wie geilt op snelle, omgebouwde auto's zal zeker genieten van deze film en moet zeker de extra's ook eens overlopen. Je hebt de mogelijkheid om een kleine special te bekijken van drie verschillende auto's waarbij men eerst de 'spotlight' richt op de piloot in de film, waarna plaats wordt gemaakt voor de rit, gevolgd door de ervaringen in de rijschool. Verder kan je in een snelle importauto... zien hoe men de snelle auto's importeerde uit Japan en hierna ging sleutelen aan de motor om nog méér vermogen te krijgen dan de 270 Pk waarover enkele van de auto's al beschikken in hun standaarduitvoering. De beeldjes 'behind the scenes' op de set maken op deze manier natuurlijk heel veel goed.

Koenraad Adams
Exclusieve beelden an Brian's, Roman's en Suki's auto (onderverdeeld in spotlight op..., de rit en rijschool met, Regisseurscommentaar met John Singleton (ev. met turbo- geladen inleiding), Muziek maken met Ludacris, Een snelle importauto te snel af zijn (3' 21), Overladen stunts (5' 28), Deleted scenes (4' 37), Bloopers (2' 14), DVD Rom features, Achter de schermen van 2 fast 2 furious (10' 06)