John McTiernan achter slot en grendel

John McTiernan achter slot en grendel
25/09/2007

De Amerikaanse regisseur John McTiernan (Predator, Die Hard, The Hunt For Red October) is maandag door een rechter in Los Angeles veroordeeld tot vier maanden cel. De veroordeling van McTiernan kadert in het FBI-onderzoek tegen Anthony Pellicano, alias de ‘privédetective van de (Hollywood)sterren’.

McTiernan had Pellicano ingehuurd om via illegale afluisterpraktijken informatie over producent Charles Roven in te winnen. John McTiernan maakte met Roven de superflop Rollerball in 2002, en blijkbaar was de verstandhouding tussen beide heren niet zo goed. Interessant detail: ook acteurs als Tom Cruise, John Travolta en Steven Seagal deden ooit beroep op Pellicano.

McTiernan is alvast de veertiende naam die in de zaak Pellicano wordt beschuldigd. Naast zijn vier maanden gevangenisstraf moet McTiernan ook een boete van 100.000 dollar betalen en nadien nog twee jaar onder toezicht blijven. McTiernan gaat in beroep tegen de uitspraak. Benieuwd of dit alles invloed gaat hebben op zijn (hoe dan ook al tanende) carrière. Zijn laatste worp was het misbaksel Basic in 2003.