Door Corona-virus straks ook geen James Bond (maar wel later...)

Door Corono-virus straks ook geen James Bond (maar wel later...)
05/03/2020

Op 5 maart 2020 werd volgend persbericht verspreid door de verdeler :

MGM, Universal and Bond producers, Michael G. Wilson and Barbara Broccoli, announced that after careful consideration and thorough evaluation of the global theatrical marketplace, the release of NO TIME TO DIE will be postponed until November 2020. The film will be released in the U.K. on November 12, 2020 with worldwide release dates to follow, including the US launch on November 25, 2020.

Vertaalde versie :
MGM, Universal en Bond producenten, Michael G. Wilson en Barbara Broccoli, kondigden aan dat na zorgvuldige overweging en grondige evaluatie van de wereldwijde bioscoopmarkt, de release van NO TIME TO DIE zal worden uitgesteld tot november 2020. De film zal worden uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk op 12 november 2020. De wereldwijde release data volgen, met inbegrip van de VS-lancering op 25 november 2020.

Het woordje Corona mag dan wel niet in het persbericht staan, het is overduidelijk dat de pandemie de wereld stilaan in zijn greep krijgt.  Is het een goed idee of niet om nu ook films later te gaan uitbrengen ?  Dat zal de toekomst moeten uitwijzen.  Vast staat dat dit een slecht signaal is en het is maar de vraag of andere verdelers dit voorbeeld al dan niet zullen volgen.  Als het nog even zo doorgaat én de media door het veelvuldig benadrukken dat er niet hoeft gepanikeerd te worden hierdoor eigenlijk het tegenovergesteld bereiken, dan zal ook de bioscoop-sector getroffen worden en is het niet ondenkbaar dat men ook (even) niet meer naar de bioscoop trekt.  Hoe groot de impact zal zijn van deze verrassende beslissing door Universal/Sony Pictures Releasing volgt dus nog af te wachten.