Peggy Wood

Peggy Wood
° 08-02-1892
Brooklyn
New York
Verenigde Staten
+ 18-03-1978
✞ Leeftijd bij overlijden: 86


genomineerd Oscars ® 1966
1 keer genomineerd voor een Oscar

Peggy Wood, de dochter van een journalist, had haar eerste zanglessen al op 8-jarige leeftijd (!). Op 7 november 1910 maakte ze haar Broadway-toneeldebuut in het New York Theater als lid van het koor in Naughty Marietta, ze trad hierna zowel in het klassieke als het modern repertoire op. Ze had een fantastische stem die tien jaar lang werd getraind door Madame Emma Calvé nadat ze al zang had gestudeerd bij Arthur Van der Linde.
In de jaren 1929-1933 was ze in Londen te zien in theaterstukken als The Cat and the Fiddle en Bitter Sweet, ze was zowel in musicals als in toneelstukken van Shakespeare te zien.

Maar Peggy Wood deed meer dan zingen en acteren alleen. Ze gaf lezingen en bracht ook soloprogramma's met poëtisch werk van haar eerste echtgenoot, John Van Astyne Weaver (overleden in 1938). Later hertrouwde ze met luitenant-kolonel William Henry Walling. Ze schreef zelfs enkele boeken, we vermelden The Splendid Gypsy en The Flying Prince als de belangrijkste titels terwijl ook haar autobiografische werken Memoirs of a Middle-Sized Actress en How Young You Look dienen vermeld te worden.

In 1951 kreeg Peggy Wood van de Noorse koning Haakon de Orde van St. Olaf als waardering voor haar rol van Marta Hansen in de tv-serie Mama. Daar werkte ze aan mee van 1949 tot 1956.

Haar acteercarrière begon in 1919 en die werd in 1965-1966 op vlak van langspeelfilms afgesloten met een Oscarnominatie voor haar rol in The Sound of Music. Daarin speelde ze de rol van de 'moeder overste'/mother Abbess in de legendarische film waarin ook Julie Andrews te zien was. In de film zong ze het nummer Climb Ev'ry Mountain.

Peggy Wood stierf thuis in de Sunset Road in Stamford Connecticut op 86-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval.

Oscars ® 1966 Genomineerd Beste actrice in een bijrol The Sound of Music