Lewis Milestone
Lewis Milstein

Lewis Milestone
° 30-09-1895
+ 25-09-1980
✞ Leeftijd bij overlijden: 84
winnaar
winnaar
2 keer een Oscar gewonnen
genomineerd Oscars ® 1932
1 keer genomineerd voor een Oscar

Wie Lewis Milestone zegt, zegt in één adem All Quiet on the Western Front, een indrukwekkende oorlogsfilm van lang geleden en meteen één van de belangrijkste, zoniet dé meest tot de verbeelding sprekende film van de filmmaker.

Lewis Milestone kwam al op jonge leeftijd naar Hollywood waar hij aanvankelijk startte met het monteren van films, een niet onbelangrijke start van zijn filmcarrière die ook het eindresultaat van de films die hij later zou gaan regisseren beïnvloedde.

Milestone was eerder eigenzinnig en probeerde steeds zijn eigen weg te gaan waarbij hij botste met enkele grote spelers van toen Warner Brothers, Howard Hughes, we noemen er maar twee.

De 'geluidsfilm' die in zijn beginperiode opgang maakte bleek zeker zijn ding te zijn hij paste een aantal voor die tijd nieuwe technieken toe op vlak van geluid maar ook de visuele uitstraling van zijn films waren opmerkelijk.

Het waren echter niet allemaal topppers, de films die Milestone heeft gemaakt. Pork Chop was maar een schaduw van zijn Western Front film, terwijl Mutiny on the Bounty eerder afweek op vlak van rolbezetting : Marlon Brondo als Fletcher Christian bijvoorbeeld.