H.B. Warner
Henry Byron Warner

H.B. Warner
° 26-10-1876
Londen
Engeland
+ 21-12-1958
✞ Leeftijd bij overlijden: 82


genomineerd Oscars ® 1938
1 keer genomineerd voor een Oscar

Het acteren zat duidelijk in het bloed van de familie Warner want H.B. zette een traditie voort van toen reeds vijf generaties (!) die dus telkens acteurs of actrices voortbracht.  Zijn vader was Charles Warner, een gekende acteur die  in de 19e eeuw succesvol was in het Londense toneel.  H.B. Warner was pas zeven toen hij zijn debuut maakte in het theater van zijn vader. Ondanks zijn interesse voor het acteren heeft hij toch een tijd geneeskunde gestudeerd aan het University College van Londen.

In 1905 trok hij met een rondtrekkend theatergezelschap naar Amerika.  In 1914 maakte hij zijn filmdebuut en speelde vanaf dan heel wat hoofdrollen in de periode van de stille film(s).  Hij had een rol in Sorrell and Son (1927) en in de remake die in 1934 werd uitgebracht.

In de jaren '30 speelde Warner zich vooral in de kijker als karakter-acteur in Victoria the Great als Lord Melbourne en als de filosofische maar steeds hoffelijke onderbevelhebber Chang in Lost Horizon van Frank Capra.

Zijn hoogtepunt als acteur was toen hij op 51-jarige leeftijd de rol van Jezus Christus speelde in The King of Kings van Cecil B. DeMille.

Oscars ® 1938 Genomineerd Beste acteur in een bijrol Lost Horizon