Grace Moore
Mary Willie Grace Moore

Grace Moore
Jellico
Tennessee
Verenigde Staten


genomineerd Oscars ® 1935
1 keer genomineerd voor een Oscar

Een carrière als zangeres zag vader Moore helemaal niet zitten dus probeerde hij op alle mogelijke manieren haar op andere gedachten te brengen.  Zonder succes want ze liep na de middelbare school weg van huis en trok naar New York.  Vanzelfsprekend ging haar familie naar haar op zoek en vond men ze op een dag terug in een café in Greenwich Village als... zangeres.  En nog wou Grace Moore van geen wijken weten, ze trok naar Parijs waar ze muziek ging studeren.

Haar mooie stem bezorgde haar hierna een contract aan de 'Metropolitan Opera Company' waar ze als maar bekender werd.  Het ontging de filmindustrie ook niet, inbegrepen MGM.  Die hadden Jeanette MacDonald al onder contract en men vond Moore de perfecte tegenspeelster voor haar.  Er volgden wat films voor MGM die haar echter al snel dumpten omdat de actrice volgens hen... te zwaar was geworden (!).  Ze keerde kortstondig terug naar het zingen tot Columbia haar opnieuw de overstap naar film deed maken.  One Night Love was een film waar ze mee scoorde en het is een understatement om te stellen dat Grace Moore een belangrijke invloed heeft gehad op de intersse voor de operafilm.

De actrice/zangeres schreef haar eigen autobiografie met als titel 'You're Only Human Once', zo goed geschreven en interessant genoeg om die in 1953 te gaan verfilmen : So This Is Love.

Moore overleed op zeer jonge leeftijd bij een vliegtuigcrash toen ze onderweg was naar een concert in Kopenhagen.

Oscars ® 1935 Genomineerd Beste actrice in een hoofdrol
Actress
One Night of Love