Gladys George
Gladys Anna Clare

Gladys George
° 13-09-1900
Patten
Maine
Verenigde Staten
+ 08-12-1954
✞ Leeftijd bij overlijden: 54


genomineerd Oscars ® 1937
1 keer genomineerd voor een Oscar

Haar vader was Sir Arthur Evans Clare, een vertolker van Shakespeare, dus is het niet verwonderlijk dat ze ook in de wereld van toneel en film terechtkwam.  George maakte haar debuut op Broadway in 1918 in het stuk 'The Betrothed' waarin de hoofdrol werd vertolkt door Isadora Duncan.  Tot 1920 was ze te zien in films van Thomas H. Ince.

Maar het noodlot sloeg toe wanneer Galdys George door een ongeluk thuis ernstige brandwonden in haar gezicht opliep.  Het zorgde ervoor dat ze terugkeerde naar toneel en begin de jaren '30 terug te zien was op Broadway.

Hierna werd ze op filmvlak terug opgevist door MGM tot begin de jaren '40 en kreeg rollen in ondermeer Valiant Is the Word for Carrie en The Lullaby of Broadway maar ook Warner Brothers bezorgde haar filmrollen die voornamelijk situeerden in het genre van de gangsterfilms.

Maar haar voorliefde bleef toch wel toneel wat bevestigd wordt door een quote van haar : Ik wil wel eens wat anders spelen dan een oude trut !  In maar één van de twaalf films die ik heb gemaakt ben ik geen bevende oude vrouw of een snol.

Gladys George is in haar leven vier keer getrouwd geweest.  Ze scheidde even veel keer.

Oscars ® 1937 Genomineerd Beste actrice in een hoofdrol
Actress
Valiant is The Word for Carrie