Faith Hubley

Faith Hubley
° 16-09-1924
New York City
New York
Verenigde Staten
+ 07-12-2001
✞ Leeftijd bij overlijden: 77

winnaar
winnaar
2 keer een Oscar gewonnen


Faith Hubley is niet alleen een film- en muziekmonteur, maar ook een scriptcontroleur die in 1955 samen met haar echtgenoot John Hubley hun eigen maatschappij oprichtte onder de naam Storyboard Productions. Die maakten naast tv-commercials vooral intelligente, soms educatieve maar bovenal leuke animatiefilms. Bij een aantal van hun films trad Faith op als producente, schrijfster en animatrice. Het paar was zo succesvol dat men in hun carrière meer dan dertig onderscheidingen ontving.

De twee hadden een voorliefde voor jazz, wat zich vertaalde in hun werk. Dizzy Gillespie, Benny Carter en Quincy Jones waren maar enkele van hun favorieten die als basis dienden voor filmprijzen waaronder Oscars. Herb Alpert and the Tijuana Brass Double Feature (1966) is hier maar één voorbeeld van.

Na het overlijden van John Hubley zette Faith zijn werk verder met originele en uitdagende films, hierbij geholpen door haar dochters Georgia en Emily én haar zoon Mark. Die waren ook al verantwoordelijk voor soundtracks van John en Faiths vroegere films, toen men, zonder dat die het zelf wisten, opnames maakte van hen.

Faith Hubley wordt soms ook vermeld als Faith Elliott Hubley.   

Oscars ® 1967 Gewonnen Beste animatie kortfilm Herb Alpert & the Tijuana Brass Double Feature
Oscars ® 1963 Gewonnen Beste animatie kortfilm The Hole
Beelden prijsuitreiking(en)
video 1: 1967 - Faith Hubley wint Academy Award/Oscar in de categorie Beste animatie kortfilm voor Herb Alpert & the Tijuana Brass Double Feature.
video 2: 1963 - Faith Hubley wint Academy Award/Oscar in de categorie Beste animatie kortfilm voor The Hole.