Carolyn Jones
Carolyn Sue Jones

Carolyn Jones
° 28-04-1930
Amarillo
Texas
Verenigde Staten
+ 03-08-1983
✞ Leeftijd bij overlijden: 53


genomineerd Oscars ® 1958
1 keer genomineerd voor een Oscar

Toen ze nog op de middelbare school zat sloot Carolyn Jones zich aan bij een toneelvereniging. Maar omdat muziek haar ook interesseerde ging ze als DJ aan de slag bij een lokaal radiostation. Leuk maar ook noodzakelijk omdat ze op die manier haar opleiding aan het Pasadena Community Playhouse kon betalen.

Daar werkte en speelde ze zich in de kijker want nog voor ze was afgestudeerd werd haar talent tijdens een productie van het Playhouse opgepikt door scenarist en producent Aaron Spelling. Die bezorgde haar een rol in het stuk The Life Wire. De twee konden het zo goed met elkaar vinden dat ze trouwden. Jones tekende een contract bij Paramount maar dat werd heel verrassend al na twee films ontbonden. Jones was echter vastbesloten het te maken als actrice en ging aan de slag bij de televisie. Warner Bros geloofde wél in haar en bood haar een nieuw contract aan. Die castten haar in hun films voornamelijk als sexy vrouw.

Boze tongen omschreven de actrice als een eendagsvlieg. Dat had veel te maken met het feit dat ze maar zelden werd ingezet in een rol waar ze maximaal tot haar recht kwam, ze kreeg met andere woorden regelmatig foute rollen, vertolkingen die dus niet echt bij haar pasten. De omschrijving van eendagsvlieg wordt natuurlijk volledig teniet gedaan door de Oscarnominatie die ze kreeg voor haar rol in The Bachelor Party. Een andere belangrijke rol was die van gebalsemd slachtoffer van Vincent Price in House of Wax (1953).

In 1964 en 1965 was Carolyn Jones te zien als Morticia in de televisieserie The Addams Family. Ze overleed op 54-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Oscars ® 1958 Genomineerd Beste actrice in een bijrol Bachelor Party