Bobby Darin
Walden Robert Cassotto

Bobby Darin
° 14-05-1936
New York City
New York
Verenigde Staten
+ 20-12-1973
✞ Leeftijd bij overlijden: 37


genomineerd Oscars ® 1964
1 keer genomineerd voor een Oscar

acteur/actrice
(3)

1963
Captain Newman M.D. → Korporaal Jim Tompkins

zichzelf
(1)

1960

Zijn vader overleed nog voor Bobby Darin geboren werd. Daardoor moest hij opgevoed worden door zijn moeder die hiervoor een beroep moest doen op een uitkering van de overheid. Nadat hij zijn muziek- en toneelstudies moest afbreken ging hij radio-jingles schrijven. In 1958 nam hij een eerste eigen liedje op, getiteld Splish, Splash. Het bleek een spreekwoordelijk schot in de roos te zijn en Darin ging in op verschillende aanbiedingen van nachtclubs om er te gaan optreden. Maar de verwachtingen van het publiek voor de zanger waren wel heel erg hoog. Men verwachtte dat hij de opvolger zou kunnen worden van Amerikaanse grootheden als Frank Sinatra en Perry Como. En daar leek het ook heel even op. Van zijn volgend succes, Mack the Knife, werden maar liefst 2 miljoen exemplaren verkocht én werd hij onderscheiden met maar liefst twee Grammy’s.

Hij maakte zijn filmdebuut in Come September, een prent waar hij ook het titelnummer voor schreef. Zijn talent als acteur werd bevestigd door de Oscarnominatie die hij kreeg voor zijn rol van een Amerikaanse militair in Captain Newman, M.D. Eind de jaren ’60 nam zijn populariteit wat af. Maar Darin werkte aan een comeback door zijn verschijning in televisieshows en optredens in nachtclubs in Las Vegas.

Maar dan kreeg de ster gezondheidsproblemen. In 1971 onderging hij een openhartoperatie. Hij bleef op de sukkel en er volgden nog twee operaties. Maar het mocht allemaal niet baten. Bobby Darin overleed op 37-jarige leeftijd.

Hij was van 1960 tot 1967 getrouwd met de actrice Sandra Dee.

Oscars ® 1964 Genomineerd Beste acteur in een bijrol Captain Newman M.D.