Anne V. Coates

Anne V. Coates
° 12-12-1925
Reigate
Engeland
+ 08-05-2018
✞ Leeftijd bij overlijden: 92

winnaar
1 keer een Oscar gewonnen

genomineerd Oscars ® 1965
1 keer genomineerd voor een Oscar

Anne V. Coates studeerde aan het Bartrum College en heeft een tijd gewerkt als verpleegster in een hospitaal voor plastische chirurgie.
Na de oorlog begon ze te werken als beeldmonteur voor films van Michael Powell zoals The Red Shoes alhoewel ze niet vermeld werd op de aftiteling van de film.  De eerste keer dat dit wél gebeurde was voor haar bijdrage aan The Pickwick Papers.  Begin de jaren ’50 begon ze met het monteren van Britse films, beeldmontage was iets wat ze maar liefst vijf decennia zou doen (!), soms voor grote filmproducties,  inbegrepen verschillende Hollywood-films.
Toen Coates voor het eerst naar Amerika kwam monteerde ze de actiefilm Raw Deal met Arnold Schwarzenegger.
Toen in 1990 werk werd gemaakt van de restauratie van Lawrence of Arabia waar Coates een Oscar voor had gekregen fungeerde ze niet alleen als consulente, ze werd ook aangesteld als superviserende beeldmonteur.

Wat Oscars betreft verwijzen we naar het lijstje hier onder en de beeldjes hier boven maar Anne V. Coates werd ook meerdere keren genomineerd voor een BAFTA ; voor In the Line of Fire, The Elephant Man en Murder on the Orient Express.  Verder kreeg ze van de American Cinema Editors (ACE) een Career Achievement Award, een Crystal Award als Internationale vrouw van het jaar van de Women in Film en een BAFTA's Career Tribute.  Daarenboven werd ze door hare Majesteit de Koningin tijdens haar nieuwjaarsboodschap in januari 2004 vermeld in het lijstje van prominenten die een O.B.E. zouden krijgen en op die manier zouden toetreden tot de Order of the British Empire.  De bedoeling was dat ze in mei 2004 naar het paleis zou trekken om de prestigieuze onderscheiding persoonlijk in ontvangst te nemen.

Anne V. Coates was gehuwd met regisseur Douglas Hickox.  Hun zoon Anthony Hickox werd filmregisseur.

Anne V. Coates wordt soms ook vermeld als Anne Coates.

Oscars ® 1965 Genomineerd Beeldmontage Becket
Oscars ® 1963 Gewonnen Beeldmontage Lawrence of Arabia
Beelden prijsuitreiking(en)
1963 : Uitreiking Academy Award/Oscar in de categorie Beste beeldmontage voor Lawrence of Arabia. Anne (V.) Coates zelf was afwezig... De prijs werd in ontvangst genomen door Robert Stack.