Switching Channels

Switching Channels
1988
02/02/1989
langspeelfilm
105 minuten
komedie

acteur/actrice (11)

Kathleen Turner Kathleen Turner →  Christy Colleran
Christopher Reeve Christopher Reeve →  Blaine Binghram
Burt Reynolds Burt Reynolds →  John L. Sullivan IV
Ned Beatty Ned Beatty →  Roy Ridnitz
Henry Gibson →  Ike Roscoe
Charles Kimbrough →  De Gouverneur
George Newbern →  Berger
Al Waxman
Ken James
Joe Silver
Tony Rosato

regisseur (1)

Ted Kotcheff
Weekend Box Office VS
04-03-1988 Plaats 6 $ 3.121.752
11-03-1988 Plaats 10 $ 1.944.683


Synopsis

Christy (Kathleen Turner) is een keiharde tv-journaliste die voor haar tv-station in Chicago de ene primeur na de andere in de wacht sleept.
Als ze op een dag besluit het jachtige leven op de nieuwsdienst vaarwel te zeggen om met haar kersverse echtgenoot Blaine (Christopher Reeve) naar New York te verhuizen, is haar baas Scully (Burt Reynolds) natuurlijk in zak en as. Scully verliest immers niet alleen zijn beste journalsite, maar is eigenlijk ook behoorlijk jaloers : Christy is immers z'n ex, en hij heeft de scheiding nog niet helemaal verteerd.

Hij probeert dan ook met alle mogelijke en onmogelijke middelen en argumenten Christy te overtuigen bij het tv-station te blijven, en ziet zich daarbij geholpen door het toeval.
Net als Christy wil vertrekken loopt immers op de redaktie het bericht binnen dat de terdood veroordeelde Ike Roscoe (Henry Gibson) op het moment van z'n terechtstelling uit de elektrische stoel is kunnen ontsnappen. Christy haast zich ter plaatse en botst daar toevallig pardoes op de ontsnapte Ike Roscoe himself - wat een primeur !
Eén en ander loopt natuurlijk behoorlijk uit de hand en resulteert in een wilde achtervolging en uiteraard een happy end...