Starsky & Hutch (DVD)

Middelmatig
Starsky & Hutch (DVD)
2003
29/09/2004
dvd
97 minuten
komedie
2.35

acteur/actrice (6)

Ben Stiller Ben Stiller → David Starsky
Owen Wilson Owen Wilson → Ken Hutchinson
Snoop Dogg Snoop Dogg → 'Huggy Bear'
Vince Vaughn Vince Vaughn → Reese Feldman
Carmen Electra Carmen Electra → Staci
Fred Williamson Fred Williamson → kapitein Doby

regisseur (1)

Todd Phillips

producent (5)

Akiva Goldsman Akiva Goldsman
William Blinn
Stuart Cornfeld
Tony Ludwig
Alan Riche
Starsky & Hutch

Bay City Californië. Een plaatsje met een gigantisch politiebureau en heel veel variatie onder de wetsdienaars. Voor de een gaat de wet boven alles, zijn er geen kleine misdrijven en is het belangrijk alles volgens het boekje te doen. Een ander is nogal breeddenkend onder het motto If you can't beat them, join them wat betekent dat je onder de mom van undercover werk samen met de 'bad guys' een zestal gewapende overvallen kan plegen bijvoorbeeld. En deze twee tegenpolen krijgen op een dag te horen dat ze samen een team moeten vormen en met elkaar de baan op moeten...

Het politie-verhaal van de 2004-editie van Starsky & Hutch gaat van start met een waterlijk. Terwijl de 'bad cop' de portefeuille van de overledene wat lichter maakt nadat hij probeerde hem met een stok het water in te duwen (zodat een andere politiedienst met het werk zou opgezadeld zitten), zorgt de 'good cop' ervoor dat de nodige vaststellingen gebeuren en de begrafenisondernemer wordt verwittigd via de boordradio in zijn Ford Grand Torino.

Starsky & Hutch

Hutch heeft wel wat contacten met louche figuren en de identiteit van de 'floater' brengt hen al snel bij Huggy Bear (Snoop Dogg). Die zet hen op het goede spoor, wat uiteindelijk via ondermeer de cheerleader babes Staci en Holly en een bezoekje aan een geile gedetineerde, leidt naar Reese Feldman. En het sterke vermoeden dat een gigantische cocaïne-verkoop op til is, eentje voor in het 'Guinness Book' wordt gezegd... Het duo heeft wel wat goed te maken bij Politiechef Dobey want ze brachten door hun uitzonderlijke aanpak het korps al zovele keren in diskrediet zodat men alles doet wat maar kan om een stokje te steken voor deze gigantische drugverkoop.

Er zullen maar weinig mensen een gat in de lucht gesprongen zijn toen bekende raakte dat men van de populaire tv-reeks die eind de jaren '70 ook op onze buis kwam, een langspeelfilm zou gaan maken. Zover terug gaan in de tijd is voor de mensen die de film moeten maken niet makkelijk. Men mag nooit de authenticiteit van die periode uit het oog verliezen, er moeten een maximum aan raakpunten zijn met de originele serie om nog herkenbaar te blijven en daar komt nog bij dat in 2004 eigenlijk niemand meer geïnteresseerd is in de stijl waarmee iets eind de seventies nog aansloeg. Remakes als deze zijn nooit echt goede film gebleken. Dank maar aan Charlie's Angels en The Avengers om er maar twee te noemen. En toch brengt Starsky and Hutch het er goed vanaf... ik herinner mij niet dat David Soul en Paul Michael Glaser mij zo konden aan het lachen brengen als Stiller en Wilson nu deden. Er zitten bijvoorbeeld een aantal hilarische scènes in Starsky & Hutch. Die waarin de twee 'detectives' Amy Smart wat vragen stellen en door het zien van zoveel vrouwelijk schoon even de spreekwoordelijke draad kwijtraken bijvoorbeeld. Of het wedstrijdje disco-dansen (na Along Came Polly wordt duidelijk dat Stiller echt wel grappig kan zijn/dansen). Of het moment waarbij wat een stoeipartijtje met twee knappe grieten had moeten worden, anders afloopt dan voorzien (zeker voor Stiller). En dan is er nog de ondervraagscène waarbij Stiller de grote middelen inzet. En de Easy rider look, -entree en bar-scène, nog één van de grappigste van allemaal.

Starsky & Hutch

Bij een remake van een seventies-product hoort vanzelfsprekend muziek uit dezelfde periode waardoor de soundtrack een verzameling is van een aantal toffe hits uit de seventies met muziek van ondermeer Maxine Nightingale, KC and the Sunshine Band, enz...

Regisseur Todd Philips maakte in het verleden al Road trip en Old school en brengt ook Starsky &: Hutch al bij al tot een goed einde. Zelfs Glaser en Christie waren bereid om even voor de camera te verschijnen. Misschien wel leuk, maar de twee horen ondertussen thuis in een bejaardentehuis en roepen bij ons enkel dingen op als vergane glorie. Maar de eindafrekening blijft dus positief en komt dank zij de welgekomen mogelijkheid tot het geven van een halve ster, boven de verwachtingen uit. Weinig verrassende extra's op deze koop-DVD. Zo kan je de film (her)bekijken met commentaar van de regisseur en komen in het 'kijkje op de plaats delict' cast en crew aan het woord. We hopen maar voor de regisseur dat wat men vertelt, grappig bedoeld is want veel positiefs wil men over de filmmaker echt niet kwijt ! Snoop Dogg geeft in het stukje 'De code is mode' wat uitleg over de kleren waarin hij te zien was in de film en de bloopers, tja... daar zitten zoals gebruikelijk toch wel enkele grappige stukjes tussen.

Koenraad Adams


Extra's

  • Toelichting van Todd Phillips
  • De code is mode voor The Bear (2' 42)
  • Kijkje op de plaats delict (9' 20)
  • Niet eerder vertoonde scènes (6' 32)
  • Bloopers (5:00)
  • Bioscooptrailer