Magic Mike's Last Dance

Gewoon
Magic Mike's Last Dance
2023
08/02/2023
langspeelfilm
120 minuten
komedie
drama
speelfilm

verdeler

Warner Bros Warner Bros

acteur/actrice (3)

Channing Tatum Channing Tatum → Mike Lane
Salma Hayek Salma Hayek → Maxandra Mendoza
Gavin Spokes

regisseur (1)

Steven Soderbergh Steven Soderbergh

producent (5)

Channing Tatum Channing Tatum
Nick Wechsler
Gregory Jacobs
Reid Carolin
Peter Kiernan

uitvoerend producent (1)

Julie M. Anderson

scenarist (1)

Reid Carolin

productieontwerper (1)

Pat Campbell

kostuumontwerper (1)

Christopher Peterson
Magic Mike's Last Dance

Channing Tatum maakt de laatste tijd precies enkel maar films waar hij productioneel persoonlijk bij betrokken is. Of waarbij hij naast Sandra Bullock in de jungle mag hossen. Zijn vorige worp Dog regisseerde hij zelfs mee met zijn productiepartner Reid Carolin, en dat is ook de scenarist van de drie Magic Mike-films. Waarvan deze Magic Mike’s Last Dance al dan niet de laatste maar in elk geval de derde uit de reeks is.

Magic Mike's Last Dance

Met als opvallende vaststelling dat Steven Soderbergh als regisseur terugkeert naar de franchise nadat hij in 2012 al de eerste Magic Mike had geregisseerd. Oorspronkelijk zou deze laatste dans in première gaan op de betaal-zender HBO Max maar blijkbaar waren de testscreenings positief genoeg om de blote bast van Tatum in plaats daarvan opnieuw op een groot doek te projecteren.

Want ja dames, heren, boeren en buitenlui: Tatum trekt alweer een substantieel aantal keer de kleren uit als hij zich als stripper-choreograaf engageert om de theatershow van Salma Hayek in een Londens theater in goede banen te leiden. Officieel Salma Hayek Pinault vanaf nu trouwens, daar ze de familienaam van haar echtgenoot aan haar eigen naam heeft toegevoegd. En meer plot is er eigenlijk niet: Magic Mike Does Londen dus in een flinterdun verhaal waarin hij uiteraard verliefd wordt op Hayek ook al zit die gevangen in een peperdure scheiding met haar rijke man en leert ze gaandeweg een paar dingen over het leven bij monde van haar geadopteerde tienerdochter.

Magic Mike's Last Dance

Valt er dan eigenlijk nog iets te zeggen over Magic Mike’s Last Dance? Weinig tot niets eigenlijk. Scheelt in de pixelinkt, al kan je afsluitend nog lezen dat Ayub Khan Din - scenarist van het inmiddels ook al drieëntwintig jaar oude East is East en als twintiger te zien als Sammy in Stephen Frears Sammy and Rose Get Laid - heel geestig is als Hayeks stijfdeftig sarcastische going full metal Downtown Abbey butler streep manusje van alles. En dat Soderbergh naar goede gewoonte economisch en schijnbaar met veel gemak vlijtig regisseert. En dat dat wederom netjes ok is, al schiet je daar eigenlijk niets mee op in een film die helemaal nergens over gaat.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
10-02-2023 Plaats 1 $ 8.305.317
17-02-2023 Plaats 3 $ 5.342.686
24-02-2023 Plaats 6 $ 2.856.601
03-03-2023 Plaats 9 $ 1.103.181


Synopsis

'Magic' Mike Lane (Tatum) gaat na lange tijd het podium weer op nadat hij door een mislukte zakendeal blut is en als barman werkt in Florida. Voor een hopelijk laatste uitspatting gaat Mike naar Londen met een rijke socialite die hem een aanbod doet dat hij niet kan weigeren… al heeft zij zo haar eigen plannen. Als Mike er uiteindelijk achter komt wat haar bedoeling is, blijkt er veel op het spel te staan. Zal het hem en het groepje sexy nieuwe dansers dat hij moet klaarstomen lukken om een geweldige show neer te zetten?