An Innocent Man

An Innocent Man
1990
12/07/1990
langspeelfilm
114 minuten
thriller

acteur/actrice (10)

Tom Selleck Tom Selleck → Jimmie Rainwood
F. Murray Abraham F. Murray Abraham → Cane
Clint Howard Clint Howard → medegevangene
David Rasche David Rasche → rechercheur Mike Parnell LBPD
Tobin Bell Tobin Bell → Zeke
M.C. Gainey M.C. Gainey → Malcolm
Philip Baker Hall Philip Baker Hall → rechter Lavet
Bruce A. Young → Jingles
Todd Graff → Robby
J.J. Johnston → Joseph Donatelli

regisseur (1)

Peter Yates Peter Yates
Weekend Box Office VS
06-10-1989 Plaats 2 $ 6.386.349
13-10-1989 Plaats 4 $ 3.605.910
20-10-1989 Plaats 8 $ 2.346.739


Synopsis

Rechtvaardigheid vormt het grondbeginsel van de American Dream. Dat is een algemeen aanvaard begrip waarop in principe iedere Amerikaanse staatsburger zich kan beroepen... behalve Jimmie Rainwood. Jimmie's idee?n over goed en kwaad blijken niet meer op te gaan wanneer hij op een nacht onverwachts overmeesterd wordt door twee meedogenloze agenten van de drugbrigade die hem prompt arresteren. Eigenlijk zijn zij bij de verkeerde man terechtgekomen, maar dat moeten ze beroepshalve verzwijgen.
Vanaf dat ogenblik raken Jimmie en zijn vrouw Kate verstrikt in een ware nachtmerrie. Wanneer blijkt dat de corrupte agenten weigeren om hun schuld toe te geven, wordt Jimmie zwaar veroordeeld voor een misdaad die hij niet heeft begaan !

Jimmie wordt opgesloten in een afschuwwekende, zwaar bewaakte gevangenis, te midden van misdadigers, die hem in een handomdraai zouden kunnen vermoorden. Met de hulp van veteraan Virgin Cane slaagt hij erin deze uiterst vijandige omgeving te overleven en zijn straf heelhuids uit te zitten. Wanneer Jimmie dan toch voorwaardelijk vrijkomt, beraamt hij een gevaariljk plan om zijn onschuld te bewijzen en zodoende af te rekenen met e onrechtvaardigheid van het systeem.