Heart Condition

Heart Condition
1990
16/08/1990
langspeelfilm
95 minuten
komedie

acteur/actrice (9)

Denzel Washington Denzel Washington →  Napoleon Stone
Bob Hoskins Bob Hoskins →  Jack Moony
Chloe Webb →  Crystal Gerrity
Ja'net Dubois →  Mw. Stone
Ray Baker →  Harry Zara
Theresa Randle →  Verantwoordelijke Clao Chow Cllub
Roger E. Mosley
Alan Rachins
Jeffrey Meek

regisseur (1)

James D. Perriott

producent (1)

Steve Tisch Steve Tisch
Weekend Box Office VS
02-02-1990 Plaats 9 $ 2.149.786


Synopsis

Jack Mooney is een harde L.A.-cop, die op het punt staat ??n van de grootste drugsbendes op te rollen. In tegenstelling tot de 'romantische' voorstelling van een politieman is hij zwaarlijvig en geplaagd door een te hoge dosis cholesterol. Hij staat op het punt om Napoleon Stone achter tralies te krijgen. Stone is een gewiekste advokaat, gespecialiseerd in de verdediging van hoertjes en misdadigers.
Maar dan slaat het noodlot toe. Zwaarlijvigheid eist zijn tol en Mooney wordt het slachtoffer van een bijna fatale hartaanval. Een harttransplantatie is het enige dat hem redden kan en toeval wil dat Stone vermoord werd en haast gelijktijdig met Mooney in het hospitaal belandt. Voor de dokters een oplossing en Mooney ontwaakt met het hart van zijn aartsvijand.
Maar Stone is nog niet van plan om het tijdelijke met het eeuwige te verwisselen en al vlug zit Mooney opgeschept met de geest van de advokaat, die kost wat kost zijn moordenaar wil vinden. De zaken worden er niet eenvoudiger op wanneer beide mannen ontdekken dat ze hetzelfde vriendinnetje delen, Crystal Gerrity. Ze vormen een allesbehalve konventioneel duo, dat elkaar niet kan uitstaan, maar waarvan de ene, letterlijk, niet zonder de ander kan leven.