Mel Gibson bekent anti-semitische uitlatingen

Mel Gibson bekent anti-semitische uitlatingen
01/08/2006

Het gebeuren dateert van afgelopen vrijdag. Toen werd Mel Gibson door de Politie aan de kant gezet omdat hij in Malibu (Californië) in een zone met een maximum snelheid van 70 km/uur voorbijscheurde aan een slordige 140 km/uur. Naast de snelheidsovertreding zou Mijnheer Gibson zich ook schuldig gemaakt hebben aan dronken of geïntoxiceerd sturen. Politieagent James Mee kreeg de volle lading toen Gibson werd ingerekend, heel concreet in de vorm van anti-semitische uitspraken. De preciese woorden zijn niet gekend maar waren bijzonder racisitisch van aard. Gibson geeft toe dat hij de Joodse gemeenschap heeft beledigd en vraagt hun hulp in wat hij noemt zijn journey through recovery.

Please know from my heart I am not an anti-Semite. I am not a bigot. Hatred of any kind goes against my faith. aldus nog Mel Gibson. Gemakkelijk gezegd natuurlijk achteraf maar ondertussen zorgden de gebeurtenissen al voor een bijzonder fel protest. Zo roept de Hollywood-agent (n.v.d.r. vertegenwoordiger van een beroemdheid in Hollywood) Ari Emanuel op om alle toekomstige projecten van de acteur te boycotten. Het productie-bedrijf 'Icon' van Gibson die van plan was om een mini-serie te gaan maken over de Holocaust heeft de werkzaamheden met partner ABC stopgezet.
Hiernaast een foto van Mel Gibson na zijn arrestatie, een plaatje dat werd vrijgegeven door de Amerikaanse Politie.Met onze oprechte dank aan de mannen van de Wet.