Ere-Award voor Sir Michael Caine

Ere-Award voor Sir Michael Caine

Ter gelegenheid van de 28ste Europese Film Awards op 12 december, zal de EFA Voorzitter en haar Bestuur de legendarische Britse acteur Sir Michael Cain een Ere -Award overhandigen.Agnieszka Holland, Voorzitter van het EFA- Bestuur en EFA Voorzitter Wim Wenders: “We zijn tot het besef gekomen dat het hoog tijd werd om Sir Michael Caine te huldigen met een speciaal eerbetoon. Deze erkenning komt uit de grond van ons hart komt en is een eerbetoon aan een uitmuntende filmpersoonlijkheid. De voorbije dertig jaar, dat de Europese Film Awards plaats vonden, is de award nog maar twee keer uitgereikt nl. aan onze stichtend lid Manoel de Oliveira en aan Michel Piccoli.”

Sir Michael Caine speelde in meer dan 100 films, die enkele onvergetelijke filmervaringen mee zich mee brachten. Hij won nagenoeg elke award voor zijn memorabele vertolkingen, als de spion Harry Palmer in THE IPCRESS FILE: (1965), de womanizer ALFIE (1966), de gangster Charlie Croker in THE ITALIAN JOBt: (1969), de kapper Milo Tindle in :SLEUTH: (1972), de Consul in THE HONORARY CONSUL: (1983), de universiteitsprofessor :EDUCATING RITA: (1983), echtgenoot en minnaar in :HANNAH AND HER SISTERS: (1986), de muziek manager Ray Say in :LITTLE VOICE (1998), de directeur van het weeshuis in:THE CIDER HOUSE RULESt: (1999), en de journalist Thomas Fowler in:THE QUIET AMERICAN (2002) – om er maar enkele te noemen.

Ook dit jaar is hij genomineerd voor zijn vertolking in Paolo Sorrentino’s :YOUTH:. Michael Caine was ook al in 2001 genomineerd met een EFA Award voor LAST ORDERS. Hij zal één van de gasten zijn op de Awards Ceremonie op 12 december waar hij de Ere – Awards zal ontvangen van de EFA Voorzitter en zijn Bestuur.

Berlijn, 8 december 2015