250.000 bezoekers voor The Broken Circle Breakdown

250.000 bezoekers voor The Broken Circle Breakdown
15/11/2012

Sinds zijn start op 10 oktober, gingen inmiddels ruim 250.000 mensen naar het intense melodrama van Felix van Groeningen kijken. The Broken Circle Breakdown wordt dan ook ongetwijfeld de best bezochte Vlaamse film van 2012. Na iets meer dan 1 maand in de bioscopen, behoudt The Broken Circle Breakdown een mooie derde plaats van de bezoekersaantallen na de internationale toppers Skyfall en Twilight - Breaking Down.

Niet enkel de film, maar ook de soundtrack scoort opvallend sterk. Zowel de single ‘If I needed you’ als het album van The Broken Circle Breakdown Band wordt massaal gedownload op iTunes. Nooit eerder was de soundtrack van een Vlaamse film zo succesvol.

Vrijdag wordt de aftrap gegeven van de veertien concerten waarbij de muziek uit de film centraal staat. Onder leiding van Bjorn Eriksson (bekend van Zita Swoon), staan Veerle Baetens, Johan Heldenbergh en violist Nils de Caster op de scène – de overige acteurs zijn vervangen door muzikanten. Alle concerten waren in een mum van tijd volledig uitverkocht.