Glynis Johns

Glynis Johns
° 05-10-1923
Pretoria
Zuid-Afrika
Leeftijd: 100


genomineerd Oscars ® 1961
1 keer genomineerd voor een Oscar

Glynis Johns is de dochter van acteur Mervyn Johns. Ze was pas 12 toen ze voor het eerst te zien was in een Londens toneelstuk. In 1938 maakte ze op 15-jarige leeftijd haar filmdebuut als de dochter van Ralph Richardson in South Riding, een drama rond de lokale politiek in Yorkshire. Haar rol als sensuele zeemeermin in Miranda was ook wel bijzonder, net als haar hese stem trouwens. Johns was voornamelijk te zien in komedies, halfweg de jaren ’50 verscheen ze ook in Hollywood-films. Haar populariteit wordt bevestigd door het feit dat ze in 1963 haar eigen Amerikaanse televisieserie had : Glynis.

De actrice was ook actief op vlak van toneel. Vanaf begin de jaren ’50 was ze te zien in toneelstukken in New York. Voor haar rol in de Broadway-productie A Little Night Music (1973) kreeg ze een Tony Award.

Toen ze ernstig ziek werd kon ze haar carrière niet verder uitbouwen zoals ze wou. En als ze dan nog eens voor de camera stond in die periode, dan was het meestal voor een televisieserie : Little Gloria – Happy at Last (1982) en Spruggue (1984) bijvoorbeeld.

Oscars ® 1961 Genomineerd Beste actrice in een bijrol The Sundowners