Undercover Blues

Goed
Undercover Blues
27/01/1994
1993
langspeelfilm
89 minuten
komedie

acteur/actrice (14)

Dennis Quaid Dennis Quaid →  Jeff Blue
Stanley Tucci Stanley Tucci →  Muerte
Tom Arnold Tom Arnold →  Leamington
Richard Jenkins Richard Jenkins →  Ozzie
Kathleen Turner →  Jane Blue
Fiona Shaw →  Novacek
Larry Miller →  Rechercheur Sgt. Halsey
Park Overall →  Vern Newman
Ralph Brown →  Burt
Chris Ellis →  Mr. Ferderber
Saul Rubinek →  Frank
Dave Chappelle →  Bonnie Newman
Park Overall →  Taxichauffeur
Jenifer Lewis

regisseur (1)

Herbert Ross

producent (1)

Mike Lobell

Na een paar jaartjes filmstilte keren Dennis Quaid & Kathleen Turner terug naar de wereld van de snorrende projectoren en het grote scherm.  Quaid komt dit jaar nog langs, zoals in Flesh and Bone  (aan de zijde van vrouwtje Meg Ryan en in de eindejaarswestern Wyatt Earp galoppeert hij naast Kevin Costner de kassagerinkelhorizon tegemoet.

Maar momenteel maakt hij, samen met Turner, het mooie weer in Undercover Blues.  Jeff & Jane Blue, ooit het geheime wapen van FBI & CIA, toen ze menig staatsgeheim uit vijandelijke handen ontfutselden, stapten sedert de geboorte van hun dochtertje uit de spionagewereld.  Genietend van een vakantie in de met Cajunmuziek doordrongen straten van New Orleans komen de Blues echter opnieuw in het vaarwater terecht van een vroegere tegenstander die haar zinnen gezet heeft op een wel heel explosief granatenpakket.

En dan is er ook nog de plaatselijke, niet zo georganiseerde misdaad die het echtpaar Blues een kopje kleiner probeert te maken...

Met een plot waarvoor James Bond de halve aardbol in iets meer dan twee uur zou moeten uitreizen, hebben meneer en mevrouw Blue nog een anderhalf uur moeite en ze moeten er hoogstens een boottochtje voor ondernemen.  Dit is dan ook een volbloed komedie met slechteriken die zo karikaturaal zijn dat zelfs de coyote uit de Rood 'Beep Beep' Runner cartoons ze steunend op de linkerpoot zou kunnen torpederen.

Het lijkt misschien opgewarmde kost, maar de versheidsdatum is zeker nog niet overschreden.  En met het enthousiasme van Quaid plus de benen van Turner als smaakmakers moet je wel al een erg goed excuus hebben om teleurgesteld uit de Undercover Blueszaal te kruipen.

Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
10-09-1993 Plaats 2 $ 4.379.488
17-09-1993 Plaats 3 $ 2.913.897
24-09-1993 Plaats 7 $ 1.711.572

Synopsis

Jeff en Jane Blue (Dennis Quaid en Kathleen Turner) behoren tot de jongste generatie spionnen. Gedaan met lanterfanten in alle uithoeken van de wereld: Jeff en Jane zweren bij een huwelijk en een volwaardig gezinsleven. Pas met verlengd ouderschapsverlof in het swingende New orleans krijgen ze het bezoek van hun baas, die hen vraagt of ze bereid zijn hun vakantie te onderbreken om een gestolen wapenlading te recupereren en een terreurgroep op te rollen, die wordt geleid door hun aartsvijand, Novacek (Fiona Shaw), een gevaarlijke psychopate. Jeff en Jane aanvaarden de opdracht – deels uit plichtsbesef, deels om de aantrekkelijke beloning – en nemen van hun dochtertje mee op boevenjacht.