Sketches of Frank Gehry

Slecht
Sketches of Frank Gehry
18/10/2006
2006
langspeelfilm
83 minuten
documentaire

verdeler

Alternative films

regisseur (1)

producent (1)

Ultan Guilfoyle
Sketches of Frank Gehry

Frank Gehry is een van de meest toonaangevende Amerikaanse architecten. Hij is goed bevriend met cineast Sydney Pollack, en die laatste besloot vorig jaar om een soort home movie te draaien waarin hij Gehry interviewt over zijn werk en carrière.

Pollack toont hoe Gehry werkt: met ruwe schetsen, schaalmodellen en sinds kort ook met 3D-animatie (zelfs al kan de brave man zelf nog niet eens een computer aanzetten). We krijgen een bloemlezing te zien van Gehry's oeuvre, met een sterke focus op wat voor velen zijn meesterwerk is: het Guggenheimmuseum in Bilbao.

Sketches of Frank Gehry

Ook al is het ontegensprekelijk interessant om een blik te werpen in de beide hersenhelften van een creatief hoogmeester, Pollack kan niet vermijden dat zijn docu nooit echt uit de startblokken schiet. Daarvoor is het geheel te ongestructureerd en moddert het narratief maar wat aan. Het resultaat: tachtig minuten kabbelend gebabbel die eerder (om niet te zeggen uitsluitend) op maat van de architectuuradepten zijn gekneed. Cinefielen pur sang zoeken beter ergens anders hun heil.

Alex De Rouck