Six Degrees Of Separation (DVD)

Gewoon
Six Degrees Of Separation (DVD)
Mogelijk schadelijk tot 6 jaar
07/01/2004
DVD
108 minuten
Komedie
Dolby 2.0 Ⓡ
2.35

Acteur/Actrice (8)

Ian McKellen Ian McKellen →  Geoffrey
Stockard ChanningStockard Channing
Will SmithWill Smith
Mary Beth Hurt
Bruce Davison
Anthony Michael Hall
Anthony Rapp

Regisseur (1)

Fred Schepisi

Producent (2)

Fred Schepisi
Arnon Milchan

Ouisa en Flan Kittredge wonen in een sjiek appartement in New York. Ze zijn actief in de wereld van kunst en de manier waarop ze dit doen houdt in dat ze niet echt een kantoorruimte nodig hebben. Ze kopen dure kunstwerken van grootmeesters in de schilderkunst aan en verkopen die dan terug. Voor veel meer geld natuurlijk. Zelf pompen ze niet al hun eigen geld in de aankoop maar doen hiervoor meestal een beroep op enkele investeerders. Geoffrey bijvoorbeeld die toevallig eens komt binnengewaaid uit Zuid-Afrika. Het doel is twee miljoen Dollar los te krijgen van hem maar dan komt er nog een tweede onverwachte gast aankloppen.

Paul (Will Smith) werd zopas beroofd in Central Park, is gewond en heeft dringend verzorging nodig waardoor Ouisa en Flan hem moeilijk zomaar terug op straat kunnen zetten. Paul is een vlotte prater en staat al gauw in het middelpunt van de belangstelling. Zeker wanneer hij beweert de zoon te zijn van... Sidney Poitier ! Op het moment van deze onthulling heeft hij al een lekker potje klaargemaakt voor de drie die nu plots zijn gasten lijken te zijn in plaats van andersom.

Het belangrijkste gespreksonderwep is vanaf nu niet meer het exclusieve Cézanne schilderij of het werk van Kandinsky, vanaf nu hangen er drie mensen aan de (dikke) lippen van onze enthousiaste verteller die nu ook een nachtje verblijf in het sjieke bed van de Kittredges krijgt aangeboden. Maar wanneer de ochtend aanbreekt blijkt Paul zelf nog een gast te hebben uitgenodigd in zijn kamer waarna de twee prompt worden buitengebonjourd. Wanneer Flan en zijn vrouw hierna naar een huwelijksfeest gaan alhoewel geen van hen nog weet van welke kant van de twee gelukkigen ze nu eigenlijk zijn uitgenodigd, is dit meteen hét gespreksonderwerp tijdens de receptie. Het wordt zelfs nog een stuk interessanter wanneer blijkt dat nog iemand een interessant verhaal weet te vertellen dat heel wat gelijkenissen vertoont met wat Ouisa en Flan hebben meegemaakt. Althans het eerste stukje dan toch... Want het korte verblijf van Paul in het appartement van de twee wordt gevolgd door een aantal ontwikkelingen waabij Ouisa toch nog enige sympathie blijft koesteren voor Paul.

Six Degrees Of Separation is een film die dateert uit 1993 maar nu één van de interessantste titels is uit de nieuwste lading Big Deal titels. Donald Sutherland in een komische rol dus, terwijl Will Smith zoveel tekst te verwerken krijgt in de film als in al zijn films uit zijn carrière samen... Stockard Channing staat ook al haar vrouwtje tussen de top-acteurs die haar omringen in deze komedie die zijn grappige momenten kent. Leuk is ook dat Will Smith in aanwezigheid van Ian McKellen eens kort allusie maakt op The Lord of the Rings, het had een knipoog kunnen zijn indien Six degrees na Lotr werd uitgebracht maar is nu gewoon toeval natuurlijk.

Als extra wordt enkel de trailer van de film voorzien op deze DVD, zoals meestal bij een Big Deal-titel. In tegenstelling tot wat op de DVD zelf staat vermeld is er enkel een digitaal Stereo-spoor voorzien in plaats van het vermelde Dolby Digital 5.1. Niet dat het veel verschil maakt voor deze film die het zoals reeds eerder aangehaald vooral moet hebben van de dialogen.

Koenraad Adams
Slecht
Directe scène-toegang, Originele Bioscooptrailer