Red Scorpion

Red Scorpion
01/06/1989
1989
langspeelfilm
102 minuten
Actie

Verdeler

Independent Films

acteur/actrice (6)

Dolph Lundgren Dolph Lundgren →  Nikolai
M. Emmet Walsh →  Dewey
Brion James →  Krasnov
Carmen Argenziano →  Kolonel Zayas
Al White
T.P. McKenna

regisseur (1)

Joseph Zitto
Weekend Box Office VS
21-04-1989 Plaats: 7 $ 1.972.994
Totale weekend omzet VS: $ 1.972.994

Synopsis

Nikolai (Dolph Lundgren) is een door het Sovjet-leger opgeleide huurling, die door de militaire staf wordt ingezet voor gevaarlijke, geheime missies. Hij krijgt als opdracht het ombrengen van ene Sundata, een rebellenleider in Mombaka, een Afrikaans land waar een communistisch regime aan de macht is. Enkel de Sovjet-generaal, Vortek, is op de hoogte van de komst van Nikolai.
VAn zodra hij in Mobaka is aangekomen zorgt Nikolai meteen voor de nodige herrie door een bar kort en klein te slaan. Op die manier komt hij terecht in dezelfde gevangeniscel als Kallunda, de rechterhand van Sundata.

Er bevindt zich echter ook een Amerikaanse journalist, Dewey Ferguson (M. Emmet Walsh), in de gevangenis en de gruwelijke verhalen over de genadeloze Sovjet-repressie die Nikolai van beide mannen te horen krijgt doen hem voor het eerst twijfelen aan de integriteit van zijn opdrachtgevers. HIj slaagt erin het vertrouwen van Kalunda te winnen en met hun drie?n zetten ze een brutale ontsnapping op touw.
Hun plan lukt en Kallunda leidt hem naar de geheime basis van het verzet, waar Nikolai voor het eerst Sundata ontmoet. Nikolai raakt onder de indruk van de vastberadenheid en intelligentie van de rebellenleider, maar probeert toch zijn opdracht ten uitvoer te brengen. Zijn aanslag op Sundata mislukt evenwel en hij wordt door de verzetsstrijders gevangen genomen.

In plaats van hem meteen te doden binden ze hem vast in de woestijn om hem daar een trage hongerdood te laten sterven. Daar wordt Nikolai per toeval gevonden door een patrouille van het Sovjet-leger en gered. Zijn lijdensweg is echter nog niet achter de rug want Generaal Vortek, woest om het falen van de aanslag op Sundata, heeft ondertussen bevolen dat Nikolai moet worden ge?xecuteerd.
Nikolai vlucht, terug de woestijn in. Hij gaat op zoek naar de verzetsstrijders om zich bij hen te voegen voor de laatste, beslissende slag tegen het Sovjet-bezettingsleger.