The Raven

The Raven
20/06/2012
2012
langspeelfilm
Thriller

Verdeler

U.I.P.

acteur/actrice (7)

John Cusack John Cusack →  Edgar Allan Poe
Luke Evans →  Inspecteur Emmett Fields
Alice Eve →  Emily Hamilton
Brendan Gleeson →  Kapitein Charles Hamilton
Oliver Jackson-Cohen →  Cantrell
JimmyYuill →  Kapitein Elderidge
Kevin R. McNally →  Henry Maddox

regisseur (1)

Jmaes McTeigue

producent (3)

Marc D. Evans
Trevor Macy
Aaron Ryder
Weekend Box Office VS
27-04-2012 Plaats: 7 $ 7.289.642
04-05-2012 Plaats: 8 $ 2.636.780
Totale weekend omzet VS: $ 9.926.422

Synopsis

In deze duistere thriller gaat Edgar Allan Poe (John Cusack) samen met een jonge rechercheur uit Baltimore (Luke Evans) op jacht naar een seriemoordenaar die de verhalen van Poe gebruikt als basis voor een reeks beestachtige moorden.

Als in het 19de-eeuwse Baltimore een moeder en haar dochter op gruwelijke wijze worden vermoord, doet rechercheur Emmett Fields (Luke Evans) een opzienbarende ontdekking. Het misdrijf lijkt op een bloederige fictionele moord die tot in details werd beschreven in de lokale krant en deel uitmaakt van een verzameling verhalen van de zonderlinge schrijver Edgar Allan Poe. Maar terwijl Poe door de politie wordt ondervraagd, vindt er opnieuw een gewelddadige moord plaats, ook ditmaal geïnspireerd op één van zijn populaire verhalen.

Fields beseft dat een seriemoordenaar Poe's verhalen gebruikt voor zijn gruweldaden en roept de hulp van de auteur in om hier een eind aan te maken. Maar als iemand die Poe dierbaar is het volgende slachtoffer dreigt te worden, moet hij zijn eigen analytische vermogen aanwenden om de zaak op te lossen voor het te laat is.