Rapid Fire

Rapid Fire
19/11/1992
1992
langspeelfilm
Actie

Verdeler

20th Century Fox

acteur/actrice (6)

Nick MancusoNick Mancuso →  Antonio Serrano
Brandon Lee →  Jake Lo
Tzi Ma →  Kinman Tau
Powers Boothe →  Mace Ryan
Raymond J. Barry →  Agent Frank Stewart
Richard Schiff →  Leraar Kunst

regisseur (1)

Dwight H. Little

producent (1)

Robert Lawrence
Weekend Box Office VS
21-08-1992 Plaats: 3 $ 4.815.850
28-08-1992 Plaats: 6 $ 2.330.408
04-09-1992 Plaats: 9 $ 1.871.215
Totale weekend omzet VS: $ 9.017.473

Synopsis

Het maffialid Antonio Serrano (Nick Mancuso), die aan het hoofd staat van een netwerk van heroïinetraffikanten in Los Angeles, ontmoet in Thailand de drugkoning van de Gouden Driehoek, Kinman Tau (Tzi Ma), aan wij hij vraagt zijn percentage op de verkoop in de VS te verhogen. Wanneer deze laatste weigert daarop in te gaan, verklaart Serrano de oorlog aan de verdelers van Kinman Tau op Amerikaans grondgebied.
Jake Lo (Brandon Lee), een jonge student die buitengewoon bedreven is in de oosterse gevechtsporten, woont toevallig een avondje bij georganiseerd door een Aziatische drugtraffikant als hij getuige is van de moord op deze laatste. De dader is niemand minder dan Serrano. Vanaf dat ogenblik is Jake een opgejaagde man. De FBI oefent chantage uit op Jake en dwingt hem te getuigen i.v.m. de moord begaan door Serrano. De jongemand wordt onder bescherming gesteld. Omgekochte agenten proberen hem echter te vermoorden. Jake ontsnapt aan hun kogels en schakelt zijn aanvallers uit, maar van dan af wordt hij gezocht door de FBI voor de moord op de politieagenten en door de handlangers van Serrano omdat hij een hinderlijke getuige is die uit de weg dient geruimd te worden ! Hij moet nu zelf instaan voor zijn bescherming, met als enige wapens zijn handen.

Mace ryan (Powers Boothe), een politieagent uit Chicago, even onafhankelijk, volhardend en eenzelvig als Jake, heeft een telefoongesprek van Serrano die hij al jaren nazit, afgeluisterd. Hij onderschept Jake en betrekt hem tegen wil en dank bij een afrekening met de maffia maar ook met Kinman Tau. In deze meedogenloze strijd tegen het drugmilieu gaan Mace en Jake mekaar verafschuwen, met mekaar in botsing komen, maar ook van mekaar leren houden zoals een vader en zoon. Samen en tegen allen gaan ze de strijd aanbinden tegen Serrano en zijn handlangers en dan tegen Kinman Tau.