Queen Of The Damned (DVD)

Queen Of The Damned (DVD)
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar
DVD
98 minuten
Horror
Dolby Digital 5.1 Ⓡ
16:09

acteur/actrice (5)

Lena OlinLena Olin →  Maharet
Stuart Townsend →  Lestat
Aaliyah →  Akasha
Vincent Perez →  Marius
Marguerite Moreau →  Jesse Reeves

regisseur (1)

Michael Rymer

producent (1)

Jorge Soralegui

Nadat je driehonderd jaar in een kist hebt gelegen, kan je wel eens zin hebben om te kijken wat er van de wereld is geworden. Het toeval wil natuurlijk dat de vampier Lestat dezelfde mening deelt. De veranderingen in de samenleving, en meer specifiek de muzikale ontwikkelingen, wakkeren Lestats nieuwsgierigheid aan. De bloedzuiger ziet er bleekjes uit na al die jaren, maar al vlug heeft hij opnieuw de smaak te pakken. Hij stilt niet alleen zijn honger, maar ook zijn muzikale verlangens. Lestat wordt een wereldberoemde zanger van een gothic-groep, die ervoor uitkomt dat hij een vampier is, tot groot ongenoegen van zijn soortgenoten. De media en de fans denken dat het allemaal een marketingmiddel is. Lestat wil zijn echtheid bewijzen en doet dat door alle vampieren op te roepen om naar zijn concert te komen. Eén van de belangrijkste vampiers die Lestats oproep beantwoordt is Akasha, de koningin van de vampieren.

Queen Of The Damned kan je zien als een vervolg op die andere vampierfilm Interview With The Vampire. Stuart Townsend neemt gewoon de rol over van Tom Cruise. Het niveauverschil tussen de twee is pijnlijk merkbaar. Cruise vertolkte Lestat met een grote hoeveelheid charme en overtuiging, terwijl Townsend nogal flets en oppervlakkig zijn ding doet. Het verhaal dat Lestat in een halve Marilyn Manson verandert, is behoorlijk lachwekkend. De koningin waarnaar de titel verwijst is een rol van wijlen R&B-zangeres Aaliyah. Het is haar eerste en meteen ook laatste grote rol. In de extra's wordt heel kort even stilgestaan rond haar personage en de persoon die Aaliyah was.

Wat deze zwakke film nog enigszins redt zijn de extra's. Naast de audio commentaar van de regisseur, producent en editor krijg je nog een aantal interviews met onder meer Townsend en Aaliyah. Verder zijn er weggelaten scènes en een uitgebreide versie van het concert. Muziekliefhebbers kunnen zich ook vergapen aan de verschillende muziekvideo's van Lestat en de clip Cold van Static X. Ook Richard Gibbs komt aan het woord over de muzikale omkadering. Al bij al is dit een matte film dat bitter weinig toevoegt aan het genre en eerder gemaakte films.

Didier Van Hoorebeke
Audio commentaar regisseur, producer en editor, Aaliyah remembered (3'), The music of Lestat (interviews, 12'), Creating Vampires (10'), Drie muziekvideo's van Lestat, Muziekvideo Static X Cold, Langere versie van concertscènes, 13 extra scènes (32'), Production boek met foto's, Bioscooptrailer