Pinocchio

Bijna zeer goed
Pinocchio (1940)
1940
langspeelfilm
87 minuten
animatie

acteur/actrice (7)

Dickie Jones →  Alexander (stem)
Cliff Edwards → Jimmy Cricket -  Japie Krekel (dialoog)
Christian Rub →  Geppetto (stem)
Evelyn Venable → De Blauwe Fee (stem)
Walter Catlett →  Jantje Fatsoen (stem)
Charles Judels →  Koetsier (stem)
Frankie Darro →  Lampenpit (stem)

artdirector (10)

Charles Philippi
Hugh Hennesy
Ken Anderson
Dick Kelsey
Kendall O'Connor
Terrell Stapp
Thor Putnam
McLaren Stewart
Al Zinnen
Weekend Box Office VS
21-12-1984 Plaats 5 $ 3.769.251
28-12-1984 Plaats 2 $ 8.818.307
04-01-1985 Plaats 6 $ 3.014.959
26-06-1992 Plaats 7 $ 3.145.140
03-07-1992 Plaats 8 $ 3.050.213
Scène uit de film

Synopsis

Gepetto, een vriendelijke houtbewerker, heeft net een gloednieuwe pop met hart en ziel afgewerkt. Nadat hij het laatste likje verf op de pop heeft aangebracht, kruipt Gepetto fier onder de wol. Voor het slapen gaan ziet hij een ster schitteren aan de hemel. De houtbewerker gaat snel aan het raam zitten en wenst dat zijn marionet een echt jongetje wordt. En wat blijkt? Tegen alle verwachtingen in wordt Gepetto’s wens vervuld! De Blauwe Fee brengt de pop tot leven maar niet zonder voorwaarden. Pinokkio zal pas een echt jongetje worden als hij bewijst dat hij eerlijk, trouw en moedig kan zijn. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om goed van kwaad te onderscheiden, geeft de Fee Pinokkio een geweten : Japie Krekel. Dit krekeltje is niet op zijn mond gevallen en krijgt de zware taak om Pinokkio op het rechte pad te houden.
Pinokkio belooft dat hij braaf zal zijn maar op de eerste schooldag loopt het al fout. Onderweg naar school botst Pinokkio op twee landlopers : Sluw de kater en Schelmjas de vos. De twee willen snel geld verdienen. Wanneer ze Pinokkio voorbij zien lopen zijn ze stomverbaasd. Is dat echt een marionet dat beweegt zonder touwtjes ? Ze smeden een plan om Pinokkio mee te lokken en te verkopen aan circusbaas Stromboli. Pinokkio weet niet beter en gaat gewillig met de twee mee, ondanks de waarschuwingen van Japie Krekel.
Het is het begin van een fantastisch en magisch avontuur waarin de moed, trouw en eerlijkheid van Pinokkio zwaar op de proef worden gesteld. Zal hij er in slagen om deze vallen te overwinnen en een echt jongetje te worden?

Oscars ® 1941 Beste nummer When You Wish Upon A Star - tekst Gewonnen Ned Washington
When You Wish Upon A Star - muziek Gewonnen Leigh Harline
Muziek Gewonnen Leigh Harline
Gewonnen Paul J. Smith
Gewonnen Ned Washington