Legally Blonde 2

Slecht
Legally Blonde 2
30/07/2003
2003
langspeelfilm
95 minuten
Komedie

acteur/actrice (5)

Reese WitherspoonReese Witherspoon →  Elle Woods
Sally Field Sally Field →  Victoria Rudd
Luke Wilson →  Emmett Richmond
Jennifer Coolidge →  Paulette Parcelle
Jessica Cauffiel →  Margot

regisseur (1)

Charles-Herman-Wurmfeld

producent (2)

Marc Platt
David Nicksay

Elle Woods is een advocate die Harvard achter de rug heeft en een onderkomen heeft gevonden in een gerenommeerd advocaten-bureau. Wat moest wachten tijdens de jarenlange studies krijgt nu wel prioriteit : trouwen met de man van haar dromen. Huwelijkskleed aanpassen en kopen, datum vastleggen, de gasten uitnodigen, er komt zo veel bij kijken ! Wat die gasten betreft heeft Elle echter een probleem. Haar chihuahua 'Bruiser' (vergeten hoe ze de naam van dit beest hebben vertaald in de film) is de man op de tweede plaats in haar leven dus is het logisch dat zijn ouders ook worden gevraagd op het huwelijksfeest. Spijtig genoeg is het adres van de ouders van de hond niet gekend (hun telefoonnummer trouwens ook niet) dus stapt onze advocate naar een detective die het allemaal mag onderzoeken voor haar.

Wie denkt dat we dit verhaaltje nu aan het verzinnen zijn moeten weontgoochelen want beste filmliefhebber dit is echt wel de synopsis van Legally Blonde 2 die we voor jou graag verderzetten. Slecht nieuws wanneer de man enkele dagen later aanklopt bij het advocatenbureau waar Elle werkt : het spoor leidt naar een laboratorium waar proeven worden uitgevoerd met dieren in het kader van de nieuwste cosmetica-ontwikkelingen !Omdat de dierlijke gasten op die manier niet kunnen uitgenodigd worden, ontwikkelt Elle een ambitieus plan om een wet te laten goedkeuren in Washington die proeven op dieren verbiedt. Haar werk is ze trouwens toch al kwijt want een korte lezing door het domme wicht over haar stomme hond aan een groep slimme mensen zorgde ervoor dat ze prompt de zak kreeg.In Washington komt ze terecht op het kantoor van Victoria Rudd (Sally Field die er vanaf nu niet meer jong kan uitzien), een vrouw die zetelt in het Amerikaans congres en de wipplank kan zijn voor Elle's plannen. Ze ontmoet tijdens een wandeling met haar hond zelfs Stanford Marks (Bruce McGill) die ook al een hond heeft (had je niet gedacht hé ?) en ook wel wil meewerken aan Bruiser's Bill, zeker wanneer de twee ontdekken dat ze beiden een 'homo-hond' bezitten (te gek toch ?).

Legally Blonde 2 werd geregisseerd door Charles Herman-Wurmfeld die nog niet zo lang geleden zijn langspeelfilm-regiedebuut maakte met Kissing Jessica Stein. Die film kreeg in 2001 de publieksprijs op het Filmfestival van Los Angeles en katapulteerde de filmmaker in het '10 Directors to Watch' lijstje dat Variety publiceerde voor het jaar 2002. De uit Nashville Tennessee afkomstige Reese Witherspoon kon dus blijkbaar niet aan de verleiding weerstaan om te verschijnen in een L.B.-sequel. Misschien heeft de Golden Globe nominatie voor de eerste film er wel wat mee te maken. Kwalitatief bekeken gaat het hopeloos de verkeerde kant uit met haar, wij denken wat weemoedig terug aan films als The man in the moon en vooral A far Off Place waar ze zich nog aanbood als een beloftevolle actrice. Puur geldelijk bekeken had ze met Sweet Home Alabama haar eerste film te pakken die de 100 miljoen Dollar opbrengst in de V.S. overschreed. Wie er ooit van heeft gedroomd eens een scenario te schrijven voor een Hollywood film maar vreest dat hij hier niet creatief genoeg voor is moet niet gaan wanhopen. Wat zich afspeelt in Legally Blonde 2 is zo banaal, zo onbetekenend dat procentueel bekeken al een groot gedeelte van je hersenen moet afgestorven zijn om de story van deze film niet te kunnen verzinnen. Inbegrepen de vingerknip-beker. Zéker inbegrepen de vingerknip-beker ! Als dit de films zijn waar de massa op afkomt, dan kijken we met een gepast pessimisme de film-/bioscooptoekomst tegemoet.

Koenraad Adams
Weekend Box Office VS
04-07-2003 Plaats: 2 $ 22.220.670
11-07-2003 Plaats: 4 $ 12.030.319
18-07-2003 Plaats: 7 $ 6.122.444
25-07-2003 Plaats: 10 $ 2.707.034
Totale weekend omzet VS: $ 43.080.467