Godzilla x Kong: The New Empire

Gewoon
Godzilla x Kong: The New Empire poster
2024
03/04/2024
langspeelfilm
114 minuten
actie
avontuur
sciencefiction

verdeler

Warner Bros Warner Bros

acteur/actrice (8)

Rebecca Hall Rebecca Hall → dokter Ilene Andrews
Brian Tyree Brian Tyree Henry → Bernie Hayes
Dan Stevens Dan Stevens → Trapper
Kaylee Hottle → Jia
Alex Ferns → Mikael
Fala Chen → Iwi Queen
Rachel House → Hampton
Ron Smyck → Harris

regisseur (1)

Adam Wingard

producent (5)

Mary Parent Mary Parent
Thomas Tull Thomas Tull
Alex Garcia
Eric McLeod
Brian Rogers

director of photography (1)

Ben Seresin

uitvoerend producent (1)

Adam Wingard

scenarist (3)

Terry Rossio
Simon Barrett
Jeremy Slater

beeldmonteur (1)

Josh Schaeffer

productieontwerper (1)

Tom Hammock

artdirector (4)

Bill Booth
Mark Dawson
Mara Garanzini
Matt Wynne

kostuumontwerper (1)

Emily Seresin

componist (2)

Tom Holkenborg
Antonio Di Iorio
Godzilla x Kong: The New Empire

Essentiële vragen waar je in Godzilla X Kong: The New Empire een verhelderend antwoord op krijgt: wat gebeurt er als Kong tandpijn heeft, en kan Godzilla soepel opgerold een dutje doen in het Colosseum. Zeg nu nog eens dat blockbusters niets stichtend te bieden hebben.

De vijfde poot uit het Monsterverse van Warner Bros en Legendary Pictures is daarenboven zelfs beter te pruimen dan de twee onmiddellijke voorgangers. Al is dat niet echt een reden tot toeterend juichen eigenlijk feitelijk. Die vorige twee waren echt wel slappe happen, en zo hoog steekt deze The New Empire er nu ook weer niet boven uit. Maar hey, wie het kleine niet eert is de grote beesten niet weerd.

Godzilla x Kong: The New Empire

Eigenlijk geldt voor deze prent wat ook neergeschreven is voor Ghostbusters: Frozen Empire. Geen goed jaar voor keizerrijken precies. Dat je maar kan hopen dat alles duidelijk is in een film waarbij je voor de eindgeneriek al bent vergeten wie wat heeft gedaan en waarom. Voor zover dat het alles waarvan sprake je ook maar een jota zal interesseren. Fair is fair: als je van de film niet meer verwacht dan wat knokkende monsters die met de modernste CGI-technologieën tot leven worden gewekt, dan zit je hier goed. Wie daarnaast een appetijt heeft voor een boeiend, relevant of fijn verhaal zal op zijn/haar/hun/ulder honger blijven zitten.

Regisseur Adam Wingard drukt in zijn opvolger van Godzilla Vs Kong op weinig interessante plotknoppen: het moddert allemaal maar wat aan, en de mythologie van boven- en onderwerelden en verloren mensen- en apenstammen lijkt op een bepaald moment zelfs op een nieuwe apenplaneetfilm. Terwijl die pas later dit jaar nog komt als Kingdom of the Planet of the Apes. En neen, niet als Empire Of

Godzilla x Kong: The New Empire
Alex De Rouck
Weekend Box Office VS
29-03-2024 Plaats 1 $ 80.006.561
05-04-2024 Plaats 1 $ 31.203.359
12-04-2024 Plaats 2 $ 15.539.152
19-04-2024 Plaats 3 $ 9.570.463
26-04-2024 Plaats 3 $ 7.220.491
03-05-2024 Plaats 5 $ 4.541.533
10-05-2024 Plaats 5 $ 2.612.517

Wat deze Godzilla-Kong wel goed doet: besparen op de menselijke personages. Veel karakterballast uit de vorige twee titels is weggesneden, al wil dat niet meteen zeggen dat er iets hartbakroerend voor in de plaats is gekomen. De betere scènes – beste is overdreven – zijn die waarin er enkel maar digitale creaturen te bespeuren zijn. En dan nog enkel die waarin er geen digitale achtergrondoverkill aanwezig is. Kong die op zijn gemakje een zopas gedode wurgslang van – ruw geschat – vijfendertig kilometer zit te verorberen … wel ja, best geinig. Net als de tandartsscène.

En Godzilla’s bed en ontbijtplaats in Rome. En het geknok in het laatste kwartier redt nog net de meubels van wat eigenlijk al van in het begin een gammel huis was. Vlak op de hielen van het gelauwerde Godzilla: Minus One valt de creatieve bloedarmoede trouwens dubbel en dik op.

De laatste Monsterverse-titel zal dit niet zijn: met een wereldwijde opbrengst van honderdvierennegentig miljoen dollar na het openingsweekend zou het zelfs niet eens te verwonderen zijn dat ‘zilla en Kong in de volgende film in het huwelijk treden. In afwachting daarvan: tijd om de fluwelen handschoenen aan te trekken en Merian C. Cooper, Ernest Schoedsack, John Guillermin en Peter Jackson nog eens chambrerend uit de schijfjescollectie te halen. Gedemme.Synopsis

Het epische gevecht gaat verder! Na de sensationele krachtmeting van Godzilla vs. Kong nu een geheel nieuw avontuur waarin de machtige Kong en de angstaanjagende Godzilla het opnemen tegen een van onder het aardoppervlak afkomstige dreiging die hun bestaan – en dat van onszelf – op het spel zet. In Godzilla x Kong: The New Empire ontdekken we meer over de geschiedenis van deze Titans en de geheimen van Skull Island en zijn we getuige van de mythische strijd die bijdroeg aan het ontstaan van deze buitengewone wezens die hun lot voor altijd aan dat van de mensheid hebben verbonden.