Follow Me

Matig
Follow Me
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar
Geweld
Angst
Grof taalgebruik
22/07/2020
2020
langspeelfilm
89 minuten
Thriller
Horror

Verdeler

K.F.D.K.F.D.

acteur/actrice (11)

Keegan Allen → Cole
Holland Roden → Erin
Denzel Whitaker → Thomas
Ronen Rubinstein → Alexei
Pascha Lychnikoff → Andrei
George Janko → Dash
Siya → Samantha
Daniyar → Lev
Dimiter D. Marinov → Igor
Alex Kartashov → Sergei
Emilia Yares

regisseur (1)

Will Wernick

producent (4)

Sonia Lisette
Kelly Delson
Jeff Delson
Will Wernick

director of photography (1)

Jason Gooddell

uitvoerend producent (6)

Kelly Delson
Jeff Delson
Philip W. Shaltz
Jonathan Deckter
Babacar Diene
Mike Bundlie

beeldmonteur (1)

Chris Mertens

productieontwerper (1)

Adam Henderson

kostuumontwerper (1)

Jessica Mauricio

componist (1)

Crystal Grooms Mangano
Follow Me

Wat is er vervelender dan een vervelende vlogger? Een vervelende film over een vervelende blogger. Regisseur Will Wernick levert er zo eentje af, in een conceptuele mix tussen Saw, Hostel en zijn eigen Escape Room. Die ontsnappingskamer is trouwens niet degene die in 2019 in de zalen draaide, maar een obscuurder equivalent uit 2017 dat hier ten lande rechtstreeks in de dvd- en blu-raygraaibakken belandde.

Wie het betere cinefiele werk een opgewarmd hart toedraagt of wie eens een karakterdrama wil zien over het dagelijks leven van een samengesteld gezin karossenmakers tijdens de laatzestiende-eeuwse technologische omwentelingen hoeft het mondmasker alvast niet af te ontsmetten voor deze Follow Me. Jammer, want karossenmakers waren naar het schijnt interessante mensen.

Follow Me

Wat dan weer niet kan worden gezegd van duivel-doet-al-vlogger Cole (Keegan Allen). Een ziljoen volgers heeft hij met zijn livestreams, en om die schare fans op hun wenken te bedienen reist hij met zijn entourage naar Moskou om zich daar te laten verrassen tijdens wat zijn meest gegaapte … excuus, gehypte … livestream ooit moet worden.

En zo verzeilen Cole en co in een als ontsnappingskamer ingerichte oude sovjetgevangenis waar de gruwel - in synopsistermen althans - wel heel sadistisch en levensecht blijkt te zijn.

Follow Me

Wernick wil als een volleerd kind van zijn tijd de vinger aan de socialemediapols houden: commentaren aan de linkerkant van het scherm, vliegende hartjes aan de rechterkant … en allemaal flitsend in beeld gebracht natuurlijk. Maar vonken doet het niet: Follow Me resulteert in matig geïnspireerde horror voor vroegrijpe tieners of laatrijpe volwassenen die zich willen vergapen aan karikaturaal geschetste leeghoofden, restanten martelporno en een paar gore excessen. Moderne cinema? Eerder verlepte boel.

Alex De Rouck

Synopsis

In Follow Me reist een bekende Social-Media-persoonlijkheid met vrienden naar Moskou om daar materiaal voor een nieuwe vlog op te nemen.