Dead Ringers

Dead Ringers
09/02/1989
1988
langspeelfilm
115 minuten
Thriller

acteur/actrice (4)

Jeremy Irons Jeremy Irons →  Elliot Mantle + Beverly Mantle
David Cronenberg David Cronenberg →  Verloskundige
Genevièeve Bujold →  Claire Niveau
Jill Hennessy →  Mimsy

regisseur (1)

producent (2)

Marc Boyman
Weekend Box Office VS
23-09-1988 Plaats 1 $ 3.012.180
30-09-1988 Plaats 4 $ 2.036.547

Synopsis

Al sinds hun jeugd zijn ze gefascineerd door de menselijke anatomie en sex, en je zou kunnen stellen dat ze van hun hobby hun beroep hebben gemaakt : Elliot en Beverly Mantie zijn de bekendste ?n duurste gynaecologen van Toronto... Als identieke tweeling delen ze alles met elkaar : de naar hun genoemde Mantle Clinic, het sukses, het geld maar ook hun gevoelens... en hun vrouwen.

Aangezien niemand de twee broers uit elkaar kan houden hebben ze er een spelletje van gemaakt ook hun vriendinnen te delen. Meestal neemt de zelfverzekerde, gladde Elliot het initiatief en eens de klus geklaard mag Beverly delen in de triomf. Alles lopt lekker tot Beverly op een dag verliefd wordt, ?cht verliefd, op Claire Neveau (Genevi?ve Bujold), een knappe actrice.
Hij voelt aan dat om die liefde intens te beleven hij de gevoelsbanden met zijn broer moet onderdrukken, maar algauw ondermijnt die poging tot geestelijke zelfstandigheid de gezondheid van Beverly, en hij begint te experimenteren met drugs.

Elliot en Beverly Mantle zinken langzaam weg in de waanzin, een waanzin die uitmondt in een laatste, gruwelijke confrontatie...

Gebaseerd op het boek Twins van de New Yorkse auteurs Bari Wood en Jack Geasland.