Dark Angel

Dark Angel (1990)
1990
langspeelfilm
Science-Fiction

acteur/actrice (5)

Dolph Lundgren Dolph Lundgren →  Jack Caine
Matthias Hues →  Bad Alien
Michael J. Pollard →  Boner
Brian Benben
Jesse Vint

regisseur (1)

Craig R. Baxley
Weekend Box Office VS
28-09-1990 Plaats: 6 $ 1.912.421
Totale weekend omzet VS: $ 1.912.421

Synopsis

Jack Caine (Dolph Lundgren) is een politie-inspekteur in Los Angeles. Misdadigers klisen is voor hem meer dan een job : het is een obsessie. Caine zit achter Victor Manning aan, een drugdealer die aan het hoofd staat van een stelletje fatterige nozems : de 'white boys'. Wanneer Caine en zijn partner op het punt staan de hele bende in een dure nachtclub te klissen, loopt alles op een bloedere manier in het honderd.
Caine's partner wordt neergeschoten door Manning en net als de gangsters aan de haal willen gaan, komt een vreemde figuur de sjieke tent binnengestapt. Zijn naam is Talec, hij is bijna drie meter groot, gekleed in een zwart gewaad en bovenmenselijk sterk. Talec komt uit de ruimte. Hij vuurt een scheermesscherpe vliegde schijf af die in een oogwenk drie handlangers van Manning uitschakelt. Wanneer Caine de klub binnenstormt, vindt hij niets van verminkte lijken. Hij beseft dat er meer steekt achter de slachting dan een gewone afrekening onder drughandelaars.

Caine's obsessie keert zich naar Talec. Hoe meer hij over de geheimzinnige figuur verneemt, hoe verbetener hij naar hem op jacht gaat. Talec is namelijk op zoek naar 'endorphines', de hormonen die in het menselijk voorhoofd worden afgescheiden door de pijnappelklier. Endorphines veroorzaken een enorme graad van verrukking en mentale alertheid. Indien Talec naar zijn planeet terugkeert met een voorraad van endorphines en daar het nieuws verspreidt dat hij een plaats heeft gevonden die rijp is voor het vergaren van endorphines. Op die manier zal de aarde ten prooi vallen aan een toeloop van bovenmenselijke misdadigers.

Azeck is een klabak van Talec's planeet die op de aarde landt om de drugdealer te neutraliseren. Maar Talec is hem te slim af. Na een explosieve achtervolging, weet Talec zijn tegenstrever dodelijk te verwonden. Voordat Azeck sterft, vertrouwt hij Caine een ruimtewapen toe dat hem in staat moet stellen Talec te vernietigen.
Ondertussen heeft de FBI Caine met een nieuwe partner opgezadeld ! Laurence Smith. Het is een jonge, perfekt getrainde agent die alles volgens het boekje doet. Caine en Smith zijn aanvankelijk water en vuur. Langzaam gaan ze elkaar sympathiek vinden. Maar Caine weet niet dat de FBI kost wat kost informatie wil over Talecs ruimtewapens en technologie. De FBI heef Smith louter aangesteld op Caine te schaduwen, en nadat hij de FBI op het spoor van Talec heeft gebracht, te... vermoorden.

Jack Caine staat alleen tegen een onoverwinnelijke, bijna mythische vijand : een engel des doods. Caine is een man met een missie die anderen als krankzinnig zouden beschouwen. Een eenzame flik met een partner die hem voor de voeten loopt en hem uiteindelijk moet vermoorden. Jack Caine neemt het op tegen het onvoorstelbare. Waar de verbeelding eindigt, begint Dark Angel.