In The Bedroom (DVD)

Goed
In The Bedroom (DVD)
Mogelijk schadelijk tot 16 jaar
DVD
130 minuten
Dolby Digital 5.1 Ⓡ
16:09

acteur/actrice (5)

Marisa Tomei Marisa Tomei →  Natalie Strout
Sissy Spacek Sissy Spacek →  Ruth Fowler
Tom Wilkinson →  Matt Fowler
Nick Stahl →  Frank Fowler
William Wise

regisseur (1)

Todd Field

producent (3)

Todd Field
Rose Katz
Graham Leader


In The Bedroom gaat over drie leden van het heel eenvoudig gezin Fowler. De vader is arts, de moeder is lerares, en hun zoon Frank moet beslissen wat hij volgend jaar gaat studeren. En dan heb je nog Natalie, een jonge moeder van 2 kinderen, die in het midden van een echtscheiding zit. Haar toekomstige ex-man wil echter van geen wijken weten. De situatie wordt complexer, omdat Natalie en Frank verliefd zijn op elkaar. De twee weten nog niet echt hoe ze tegenover hun relatie staan, is het enkel een vakantieliefde of is het meer dan dat. Maar haar ex-man heeft het zo niet begrepen. Het komt tot een confrontatie tussen de twee mannen, met dodelijk afloop.

In The Bedroom is een sterk familiedrama van Todd Field. Vorig jaar nog bekroond met 5 Oscarnominaties, waaronder die voor Beste Film. Ook drie van de vier centrale acteurs kregen geheel terecht een nominatie. Dat was alvast een mooie opsteker voor Marisa Tomei, want na haar Oscar voor beste vrouwelijke bijrol in My Cousin Vinny kon ze de lijn niet doortrekken. Nick Stahl, de jongeman die Arnold Schwarzenegger flankeert in Terminator 3, wacht misschien wel een grotere toekomst. Je kan hem vergelijken met een kameleon, omdat hij zonder veel moeite in de huid kruipt van een irriterende en haatdragende tiener (Bully), en vervolgens vertederend en liefdevol uit de hoek komt zoals in deze film.

De overtuiging en de kracht die de acteurs in hun vertolking leggen, maakt deze film tegelijk zeer aangrijpend en sereen. Elk personage gaat op zijn eigen manier om met het verlies van een dierbare. De machteloosheid die we soms voelen, wordt sterk vertaald in veelzeggende stiltes. Hoe oneerbiedig het ook klinkt, uiteindelijk moeten we verder leven met ons verdriet. Een ander voorbeeld van het hoge realiteitsgehalte is dat de slaapkamer hier de kamer is waar de ouders 's avond nog eens hun dag doornemen, en samen alles op een rijtje zetten wat hun zoon betreft. De titel kan je dus zo interpreteren, maar het is ook een uitdrukking uit het vissersmilieu. Als Frank samen met zijn vader en het zoontje van Natalie in een boot kreeften proberen vangen, gebruiken ze een fuik, een soort kooi, wat ze ook in the bedroom noemen. Het gebeurt soms dat de mannetjeskreeften het tegen elkaar opnemen als er een vrouwtje aanwezig is. Ook in de kreeftenwereld geldt dat een tweede mannetjeskreeft één teveel is. De twee nemen het dan tegen elkaar op. Hetzelfde gebeurt ook wat later in de film tussen Frank en die ex-man.

In the bedroom is een film die je zeker eens op video of DVD moet bekijken. DVD-fans moeten het net zoals video-aanhangers louter stellen met de film, zonder extra's, en dat is jammer.

Didier Van Hoorebeke

Extra informatieExtra

  • Trailer

Zie ook...