Le Ciel Flmand geselecteerd voor Filmfestival van San Sebastian

Le Ciel Flmand geselecteerd voor Filmfestival van San Sebastian
27/07/2016

Le Ciel Flamand, na het internationaal gelauwerde Offline (2012) de tweede langspeelfilm van regisseur en scenarist Peter Monsaert, werd zopas geselecteerd voor de 'New Directors' sectie op het Internationaal Filmfestival van San Sebastian, dat plaats vindt van 16 tot 24 september 2016. San Sebastian is na Cannes, Venetië en Berlijn het vierde grootste en belangrijkste filmfestival van Europa. Le Ciel Flamand maakt kans op de Kutxabank-New Directors Award en op de prijs van de jeugdjury.

Le Ciel Flamand is een productie van Lunanime.
Lumière brengt de film uit in de Belgische bioscopen op 16 november 2016.

Regisseur/scenarist Peter Monsaert over deze selectie:
Ik vind het een ontzettende eer om de film te mogen voorstellen op zo'n gerenommeerd festival als San Sebastian. En dan nog wel in de officiële competitie van het 'New Directors' luik. Er is ontzettend hard gewerkt om deze film te maken zoals hij geworden is: een gevoelig, gelaagd portret van mensen die ondanks alles samen willen vechten voor familie en een gezamenlijke toekomst. Het feit dat dit over de lands- en taalgrenzen heen gewaardeerd wordt, sterkt me in het feit dat we een bijzonder krachtige, relevante en universele film hebben gemaakt. Ik ben dan ook bijzonder trots op deze film en op iedereen die geholpen heeft om dit te realiseren.

Le Ciel Flamand zoomt in op de levens van drie generaties vrouwen. Monique en haar dochter Sylvie baten een baanbordeel uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar mag er nooit naar binnen. Een dramatische gebeurtenis plaatst de zekerheden in hun levens op een helling en zet de familiebanden onder druk.

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Wim Willaert (Eigen Kweek, Offline), Sara Vertongen (Binnenstebuiten) en haar dochter Esra Vandenbussche, en Ingrid De Vos (De Behandeling, Chaussée d'Amour).
Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu (Buiten De Zone, Flikken) en Isabelle Van Hecke (De Behandeling, Bevergem).

Director of Photography: David Williamson (Mont Blanc, Bevergem)

Montage: Alain Dessauvage (Rundskop, D'Ardennen, Aanrijding in Moscou)

Muziek: Frederik Van de Moortel, gebaseerd op opnames van Bert Dockx (Flying Horseman)

Geluidsmix: Pedro Van der Eecken

Le Ciel Flamand werd geproduceerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, het Creative Europe – MEDIA programma van de Europese Unie, de provincie Oost-Vlaanderen, Telenet STAP, en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering (tax shelter partners: Practicali, Forumjobs).