De opnames van De acht bergen, in een regie van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch, zijn in Italië gestart.

De opnames van De acht bergen, in een regie van Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch, zijn in Italië gestart.
17/06/2021

Rome - De opnames van de boekverfilming De acht bergen van Paolo Cognetti door Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch zijn net in Noord - Italië gestart, dat meldde Variety. Voor Felix en Charlotte is dit hun eerste samenwerking als regisseursduo. Ze wisten een fantastische Italiaanse cast aan hun zijde te scharen. Luca Marinelli (gekend van o.a. Martin Eden), Alessandro Borghi (Suburra), Filippo Timi (Vincere) en Elena LIetti (Il Miracolo) vertolken de hoofdrollen in dit fantastische verhaal.

Om dit diepmenselijke, epische verhaal tot leven te brengen, graven we diep en klimmen we hoog, hoger dan we ooit zijn geweest”, zeiden de co-regisseurs. “We zijn dankbaar en verheugd dat de meest briljante acteurs van Italië deze reis met ons maken. Deze film zal bergen verzetten’, aldus Felix en Charlotte.

De acht bergen brengt een verhaal over vriendschap tussen vaders en zonen en over de levenskeuzes die we daarbij maken, tegen de achtergrond van enkele monumentale bergen die zowel fysiek als mentaal een inspanning vergen. Het is een universeel verhaal over de meedogenloze zoektocht naar onze eigen identiteit maar ook tegelijkertijd naar eerlijkheid tegenover anderen en ons zelf.

De productie van deze Italiaans-Belgisch-Frans film is in handen van Mario Giananiand Lorenzo Gangarossa voor Wildside (it), a Fremantle company, Rufus/ Menuetto (Be) en Pyramide Productions (Fr), De film wordt gecoproduceerd door Vision Distribution. Louis Tisné voor Elastic Film is executive producer. De acht bergen wordt verdeeld in België door Kinepolis Film Distribution en in Nederland door Dutch FilmWorks. In Frankrijk is Pyramide verantwoordelijk voor de distributie. In Italië en de rest van de wereld is Vision Distribution de distributeur. De film kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Flanders Image en de Belgische Tax Shelter partners.