Abby Mann

Abraham Goodman
Abby Mann

°

01-12-1927
Philadelphia
Pennsylvania
Verenigde Staten

+

25-03-2008
winnaar
1 keer een Oscar gewonnen

Abby Mann studeerde aan de universiteiten van New York en Temple. Na het afwerken van zijn studies reisde hij door Europa om in 1955 terug te keren naar Amerika. Daar ging hij stukken schrijven voor televisieprogramma’s als Studio One, Alcoa Goodyear Theater en Playhouse 90. In twee gevallen werd wat hij schreef voor tv als basis gebruikt voor een film : Zowel A Child is Waiting als Judgment at Nuremberg werden uiteindelijk een bioscoopfilm.
Het grootste deel van zijn werk bestond uit documentaire-achtige drama’s over politiek. Mann schreef echter ook het verhaal voor de pilootfilm waarin het personage Kojak werd geïntroduceerd die zou gevolgd worden door een televisieserie die liep van 1973 tot 1978. Op vlak van film was hij verantwoordelijk voor het filmscenario van The Detective, één van de betere thrillers uit de jaren ’60. Hij deelde een Emmy voor zijn bijdrage als mede-uitvoerend producent en mede-schrijver van de televisiefilm Murderers Among Us : The Simon Wiesenthal Story (1989).

Oscars ® 1962 Gewonnen Scenario, gebaseerd op materiaal van een ander medium Judgment at Nuremberg

Beelden prijsuitreiking(en)

1962 : Abby Mann wint Academy Award/Oscar in de categorie Scenario, gebaseerd op materiaal van een ander medium voor Judgment at Nuremberg.